Afbeelding
Frank van Hienen

Landstede sneuvelt in halve finales play-offs en kan zich opmaken voor ‘gedrocht’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Landstede Volleybal maakt geen kans meer op titelprolongatie. Een door blessureleed geteisterd seizoen eindigde in de halve finales van de play-offs met twee nederlagen tegen Orion. In Doetinchem verloor de Zwolse ploeg de derde en beslissende wedstrijd met 3-1 (25-20, 23-25, 25-22, 25-17).

Overigens is er van een einde van het seizoen officieel nog geen sprake. Voor iedere betrokkene voelt dat wel zo, maar door het lumineuze idee van de Nevobo om ook nog voor posities te spelen moeten de spelers nog aan de bak tegen Draisma Dynamo. Trainer Redbad Strikwerda veegt de vloer aan met dit concept: “Er is een aantal minder begaafden bij de bond die dit gedrocht hebben bedacht. Terwijl alle trainers hebben aangegeven dat ze dit niet wilden, vonden ze dit bij de bond een goed idee.”

Landstede heeft bij Dynamo voorgesteld om deze duels te schrappen. “In Zwolle is volgend seizoen toch geen geld om Europacup te spelen, dus dat gaat toch naar Dynamo. Maar het bestuur van Dynamo wilde de wedstrijden spelen. Onbegrijpelijk. Wat wij gaan doen met die wedstrijden weten we nog niet.”

Terugkijkend op de beslissende wedstrijd in de ‘best of three’ met Seesing Personeel/Orion zag Strikwerda dat het misliep aan het einde van de derde set. Landstede maakte een mooie comeback en kwam terug tot 21-21, maar gooide door eigen fouten de glazen in. “Één slaat een bal uit, één passt uit en een set-up van ons gaat over het net. Van de laatste vier punten zijn drie fouten van ons. Vermijdbare fouten.” Het verzet van Landstede was gebroken. In de vierde set nam Orion direct een voorsprong van vier punten en deze bouwde het uit. “Uiteindelijk had Orion het beter voor elkaar.” Het gemis van spelverdeler Frank Lubberts, die in de vorige wedstrijd geblesseerd uitviel, deed zich voelen.

“Het waren twee mooie weken”, zegt Strikwerda, met gevoel voor beeldspraak, als hij het seizoen moet samenvatten. “Zo lang hebben we ongeveer met de hele groep kunnen trainen. In die laatste weken zag je het niveau ook enorm vooruit gaan.”

Het sterkt Strikwerda in het idee dat er een goed team was verzameld. “Er zit wel veel in, maar door allerlei omstandigheden hebben we dat niet kunnen waarmaken. Het seizoen was aan alle kanten veel te kort. Maar het zegt genoeg dat Lycurgus al vier, vijf spelers van Landstede heeft benaderd.”

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 22 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14