Nieuwe trainers voor Travelbags HV Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De nieuwe Zwolse handbalclub HV Zwolle heeft de meeste trainersposities voor het komende seizoen ingevuld. Met de nieuwe trainers Frans Ruth voor de heren en Marco Askamp als hoofd jeugd is de fusieclub klaar voor het eerste seizoen onder de naam Travelbags HV Zwolle. Op twee teams na zijn nu alle trainersposities ingevuld.

Al in een eerder stadium werd het contract met Lambert Bouwman verlengd met een jaar, met daarbij de intentie om meerdere jaren met elkaar verder te gaan. Lambert blijft dames 1 coachen. Onder leiding van Bouwman zijn er de afgelopen jaren al flinke stappen gezet in een verdere “professionalisering” van het handbal bij SV Zwolle. Tevens zal hij ook volgend seizoen dames 2 trainen en is hij verantwoordelijk voor de senioren-afdeling binnen onze vereniging.

Frans Ruth, woonachtig in Heino, gaat het komende seizoen de heren trainen. Samen met Erwin van der Meij gaat Ruth ook het jongens C-team gaan trainen. Ruth is geen onbekende in het Zwolse handbal. Als speler was hij lid van zowel SV Zwolle en SV Tyfoon. Later is hij trainer geweest bij de dames van SV Zwolle, heren Tyfoon en bij Heino de jeugd.

Met Marco Askamp hebben we de gewenste persoon in huis, die de vereniging gaat helpen in de verdere ontwikkeling van het jeugdhandbal. Marco gaat een technisch beleidsplan voor de jeugd schrijven, waarmee we onze eigen trainers verder helpen ontwikkelen/opleiden. Marco is woonachtig in Raalte. Daar liggen ook zijn handbal roots. Als speler en later als lid van het technisch kader en de schrijver van het jeugdplan.

Afbeelding
Vrouwenmiddag 'Wat straal je?!' op 1 juni in Zwolle: Opbrengst voor slachtoffers seksueel misbruik in Mali Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Respectvolle Dodenherdenking in Ter Pelkwijkpark (20 foto's) Algemeen 4 mei, 22:47
Afbeelding
Brand bij kledingzaak TrendZ snel onder controle Algemeen 4 mei, 19:31
Afbeelding
Nieuw 'museum' in Zwolle roept creatieven op om eerste street art collectie te vullen Algemeen 3 mei, 12:45
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 mei, 11:09
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29