Afbeelding

Zwolse derby’s in beker: Berkum-ZAC

Sport

ZWOLLE - De indeling van de eerste elftallen voor de districtsbeker heeft drie poules opgeleverd waarin Zwolse clubs tegen elkaar uitkomen. Het bekertoernooi begint op 20/21 augustus. Dieze West is als hoofdklasser vrijgesteld van de groepsfase. Het doet mee vanaf de eerste knockout-ronde, 22/23 oktober.

Eersteklasser Berkum en tweedeklasser ZAC zitten bij elkaar in de poule en spelen gelijk de eerste wedstrijd tegen elkaar. Schalkhaar en Heino zijn de andere tegenstanders. SVI (3C) en VSW (4C) staan ook op 20 of 21 augustus al tegenover elkaar in een groep met verder Wesepe en Broekland. De derde groep met Zwolse derby’s is die van Berkum 2, Ulu Spor en HTC, aangevuld door Hatto Heim.

Overige poules met Zwolse clubs (eerste elftallen): WVF, Nunspeet, Hierden en Robur et Velocitas.

Zwolsche Boys, Vilsteren, VEVO en Hoonhorst.

CSV ’28, USV, Nieuwleusen en Dalfsen.

SV Zwolle, ’s Heerenbroek, Heerde en Hattem.

Wijthmen, Rohda Raalte, Des en Marienheem.

HFC Storica, Balkbrug, Lutten en DKB.

Als enige Zwolse club is Be Quick ‘28 ingedeeld in de noordelijke afdeling van het toernooi om de districtsbeker. Het naar de tweede klasse gedegradeerde Be Quick ‘28, waar Wilfried Westerhuis de opvolger is van Arnie Pot als trainer, neemt het op tegen Alcides, FC Meppel en Ruinerwold. Bij FC Meppel zit Zwollenaar John Beijen (oud-trainer van WVF en Zwolsche Boys) op de bank.