Afbeelding

IJssel Cup: Dieze West, Nunspeet, KHC en WVF al zeker van kwartfinales

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De Strijd om de IJssel, met Zwolse en regionale teams, is woensdagavond gestart in de WRZV-hallen. Favorieten Nunspeet, KHC Kampen, WVF en Dieze West zijn het tweedaagse zaalvoetbalevenement goed begonnen en hebben zich reeds geplaatst voor de kwartfinales.

Hoofdklasser Dieze West was op volle oorlogssterkte en had met Caleb Rahajaan en Jaouad Akloud gerenommeerde zaalvoetballers in het team en na een goede start delen ze met Nunspeet de eerste plaats in de poule. Vanavond gaan beide teams uitmaken wie de poulefase als nummer één mag afsluiten. In deze clash treffen de spelers van Dieze West hun oude ploegmakkers Tom IJzerman en Wahid Shimeri.

Overige kanshebbers voor een plek in de kwartfinales in deze poule zijn VSCO’61 (Oosterwolde), Hatto Heim en VSW uit Windesheim. Ook HFC Storica heeft nog een theoretische kans om verder te komen.

WVF weer goed op weg

In de andere poule voert WVF de lijst aan na alle wedstrijden te hebben gewonnen. Met goede zaalvoetballers als Romano Luhukay en Marc van der Vegte is de zaterdagtweedeklasser een ploeg om rekening mee te houden in de eerste editie van de IJssel Cup. Vorig jaar won WVF het Jo van Marle-toernooi in de WRZV-hallen. Dat toernooi wordt vandaag en morgen gehouden in het Landstede Sportcentrum.

Samen met KHC Kampen moet WVF vanavond om 18.30 uur uitmaken wie als poulewinnaar door kan naar de kwartfinales. De ploeg uit Kampen had afgelopen zaterdag al de titel gepakt op een toernooi in de eigen stad en wil ook in Zwolle van zich laten spreken met in het team Jeffrey de Nooijer en Ibrahim Tuncer. In de race voor de kwartfinales zijn verder 's-Heerenbroek, vv Hattem en WRZV Zwolle.

De wedstrijden starten vanavond in de WRZV-hallen om 18.30 en aaneenvolgend beginnen om 19.45 uur de eerste twee kwartfinales. De finale staat gepland om 21.30 uur.

Na de prijsuitreiking, die verricht wordt door Thom van Campen, wordt de avond afgesloten worden met Nederlandstalige muziek en een optreden van Wesley Wolters.

Afbeelding