Afbeelding
Pedro Sluiter

Berkum wint Jo van Marle-toernooi

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Vv Berkum heeft de 27ste editie van het Jo van Marle-zaalvoetbaltoernooi gewonnen.

In de finale was de favoriet met 5-3 te sterk voor tweedeklasser SVI. Berkum was favoriet op het toernooi voor de Zwolse veldvoetbalclubs omdat het van de acht deelnemers de hoogst spelende ploeg was. Bovendien schreef de huidige koploper van de eerste klasse D het zaalvoetbaltoernooi al meer dan eens op haar naam.

Berkum had in de finale vanaf het eerste fluitsignaal de overhand en kwam via Chris van der Meulen op voorsprong in de twee keer tien minuten durende partij. Een blunder van de Berkum-goalie - door de benen - zorgde ervoor dat Nathan van Rijn 1-1 maakte. Via Jordi Lemmens, weer Van der Meulen, Mehran Ali Pour Asli en Jeroen van Brummen trok Berkum de wedstrijd naar zich toe: 5-1. SVI deed wat terug via Nico Veldman en 'in de buzzer' schoot Sinan Cumert er nog een vrije trap in.

CSV '28 draaide in de strijd om plaats drie een achterstand om in een voorsprong tegen Be Quick '28. Doelman Alex Grafhorst was de gelukkige, en opvallende, maker van de winnende 2-1.

Het toernooi werd voor het eerst gehouden in het Landstede Sportcentrum, waar zo'n honderd betalende toeschouwers de finale bekeken. Voorheen was de WRZV-hallen thuishaven van het toernooi. Daar is dit jaar de eerste IJssel Cup georganiseerd, een regionaal zaalvoetbaltoernooi. Dieze West pakte donderdag de titel in de WRZV-hallen.

Aan het Jo van Marle-toernooi deden mee: Berkum, Be Quick '28, SVI, CSV '28, ZAC, HTC, Zwolsche Boys en Ulu Spor.

Afbeelding
 Mehran Ali Pour Asli
Afbeelding
Afbeelding