Afbeelding
Pedro Sluiter

Kampioenspoule is mijlenver weg voor vrouwen Regio Zwolle Volleybal

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis) ZWOLLE - Iets langer dan een uur en dan kan er een streep door de voorstelling tussen Sliedrecht Sport en Regio Zwolle Volleybal in het Theater van de Sport. Het eenzijdige duel levert een onbedreigde 0-3 zege op voor de koploper.

Vorig seizoen haalden de Zwolse volleybalvrouwen nog wel de kampioenspoule. Het bleek geen succes met slechts één zege. Coach Henriëtte ter Steege ruimde het veld, de gelouterde Redbad Strikwerda werd aangesteld en het team voor een groot deel opnieuw opgetuigd. Het andermaal halen van de titelronde is echter mijlenver weg.

Tegen Sliedrecht worden de verhoudingen snel duidelijk als de bezoekers direct op 0-4 komen. De thuisploeg knokt zich terug maar na een serviceserie van Ilse Jansen zit bij 7-14 de eerste set vlotjes in de knip (20-25). De titelkandidaat kan zich ook nog de nodige slordigheden permitteren.

Ook in het tweede bedrijf is er de snelle voorsprong voor Sliedrecht bij 1-7, het is de basis voor een overduidelijke 12-25 setwinst. Regio Zwolle Volleybal doet in de derde set soms aardig mee, komt zelfs op een 11-10 voorsprong, maar is daarna opnieuw gezien na een serviceserie van vijf. De lijstaanvoerder met de uit de buitenlandse competities weer teruggekeerde Ester Hullegie en Inge Molendijk wint ook het laatste deel onbedreigd met 18-25. “Het was bij ons te voorspelbaar”, reageert middenspeelster Marianne Het Lam- Scholten. “Dan kom je tegen Sliedrecht tekort.”

Strikwerda is niet ondersteboven van de verliespartij. “Het was elke keer terugkomen. Dat lukte niet tegen deze tegenstander. We weten dat we de mindere ploeg zijn. Maar er ging teveel fout, we konden ons nooit in de wedstijd spelen.” Over het behalen van de eindrondes is de coach duidelijk. “Het wordt heel lastig. Dat weten we al een tijd. Het heeft ook te maken met het competitieformat. Het speelschema geeft te weinig ruimte voor clubs zoals wij om geleidelijk te werken naar een hoger niveau. In deze opzet ontbreekt de tijd simpelweg. Het is geen excuus maar wel een gegeven.” Marianne het Lam beseft ook dat het halen van de kampioenspoule een nagenoeg onmogelijke missie wordt. “Het wordt zwaar. Vier wedstrijden nog, waaronder twee topploegen. We hebben het niet meer in eigen hand en zijn afhankelijk van Alterno. Maar we zullen door moeten blijven vechten."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18
Afbeelding
Typhoon bij Plato tijdens Recordstoreday Algemeen 22 apr, 08:16