Afbeelding

Zwemloop in openluchtbad Zwolle

· leestijd 2 minuten Sport

ZWOLLE - In het kader van het 25-jarig jubileum van de Vereniging Openluchtbad Zwolle is er op woensdag 24 mei in het openluchtbad een zwemloop.

Bij de zwemloop zwemmen de deelnemers eerst een aantal baantjes in één van de twee vijftig meterbaden van het Openluchtbad. Daarna lopen ze één of meerdere rondes over en rond het terrein van het zwembad. 's Middags zijn er twee afstanden voor de jeugd (van 8 t/m 15 jaar), 's avonds zijn de senioren (16+) aan de beurt. De zwemloop wordt georganiseerd door Terp 3, in samenwerking met TV Triade, ZV 44 en Sportservice Zwolle.

Zo aan het begin van de zomer, is het evenement een goede gelegenheid om eens een kijkje te nemen in het openluchtbad, dat dan net weer geopend is. Daarnaast is de zwemloop een mooie laagdrempelige kans om kennis te maken met de triathlonsport. En wie weet, een eerste stap in de voorbereiding voor de triathlon, die begin september bij de Milligerplas wordt georganiseerd.

Afstanden
Voor kinderen van 8 jaar en ouder (geboren in 2009 of eerder) zijn de afstanden 100 m. zwemmen en 1 km. lopen. Zij starten om 16.00 uur.
Voor kinderen van 12 jaar en ouder (geboren in 2005 of eerder) zijn de afstanden 200 m. zwemmen en 2 km. lopen. Deze serie start om 16.30 uur.
's Avonds kan iedereen van 16 jaar en ouder (geboren in 2001 of eerder) meedoen aan de zwemloop over 500 m. zwemmen en 5 km. hardlopen. De (eerste) start is dan om 20.00 uur.

Aanmelden

Inschrijven kan via www.mijninschrijving.nl. Voor de twee jeugdseries zijn de kosten 4 euro per persoon. Voor de langste afstand bedragen de kosten 8 euro bij voorinschrijving. Na-inschrijving op de dag kan alleen als er nog plek is. De kosten zijn dan iets hoger. Meer informatie over de zwemloop staat op www.terp3.nl/zwemloop.

Clinics

Triathlonvereniging Triade en zwemvereniging ZV44 organiseren in het voorjaar en de zomer een aantal clinics voor de jeugd. Op zondag 14 mei staat er een speciale zwemclinic op het programma. Voor de jeugd is deze training ook een ideale voorbereiding voor de zwemloop. Opgeven kan via jeugd@tvtriade.nl en meer informatie is te vinden op de website van Triade.

WK Triathlon

De zwemloop in Zwolle is door de Nederlandse Triathlon Bond benoemd tot ambassadeur van het WK Triathlon. De finale van dit WK wordt van 14 tot 17 september in Rotterdam gehouden; een mooie aanleiding om de triathlonsport dit jaar extra onder de aandacht te brengen. De organisatie van de zwemloop in Zwolle wil daar graag een steentje aan bijdragen en zo veel mogelijk jeugd en senioren kennis laten maken met de sport.

Vrijwilligers

Zoals elk evenement kan ook de organisatie van de zwemloop niet zonder vrijwilligers. De organisatie zoekt vooral nog vrijwilligers voor de tijdwaarneming bij de finish en om baantjes te tellen en zwemtijden te noteren. Maar bijvoorbeeld ook om te helpen bij de aanmelding, op het loopparcours en voor de catering bij de finish. Wil je graag meehelpen om de zwemloop tot een succes te maken? Meld je dan aan via info@terp3.nl.

Afbeelding
Informatieavond in Stadkamer over zorg in laatste levensfase Algemeen 28 jan, 14:21
Afbeelding
Feyenoord toont belangstelling voor Thomas van den Belt Sport 28 jan, 13:51
Afbeelding
PEC Zwolle voldoet uiteindelijk aan de verwachtingen en zet TOP Oss opzij: 4-1 Sport 27 jan, 23:43