Afbeelding

Blomenkamp van Coolen-Alterno naar Regio Zwolle Volleybal

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Regio Zwolle Volleybal heeft de eerste versterking voor het komende seizoen binnen. Na het contracteren van coach Wilfried Groothuis is libero Rosita Blomenkamp de eerste nieuwkomer in de selectie van de Zwolse eredivisionist. Verder is de club er in geslaagd om Iris Reinders, Kelly van de Haar en Maureen van der Woude langer aan zich te binden. De drie dames beginnen na de zomer aan hun tweede seizoen in de eredivisie.

De 26-jarige Blomenkamp komt over van het Apeldoornse Coolen-Alterno, waarmee zij in 2014 landskampioen werd en waar zij al samenwerkte met Wilfried Groothuis. “Ik ben erg verheugd om volgend seizoen bij Regio Zwolle Volleybal te spelen”, reageert Blomenkamp. “Vorig seizoen heb ik ook meegetraind met Zwolle, maar de tijd was toen nog niet rijp. Ik heb bij Alterno al in een vroeg stadium aangegeven dat dit mijn laatste seizoen werd en dat ik op zoek was naar een nieuw avontuur. Bij Zwolle heb ik dat nieuwe avontuur gevonden. Zwolle is een team in opbouw en er is een mooie basis gelegd door coach Redbad Strikwerda. Ik wil graag helpen verder bouwen aan dit ambitieuze team. Regio Zwolle biedt prima faciliteiten en speelt en traint in één van de mooiste accommodaties van Nederland. Ook Wilfried is geen onbekende voor mij. Hij is een trainer die goed bij mij en mijn speelstijl past.”

Met het aantrekken van libero Blomenkamp en het aanblijven van de passer-loopsters Iris Reinders (22) en Kelly van de Haar (20) en middenspeelster Maureen van der Woude (16) staan er nu vier speelsters op papier voor het seizoen 2017-2018. De zestienjarige Van der Woude laat weten zeer content te zijn met haar contractverlenging. “Ik ben heel blij dat ik in Zwolle mag blijven spelen. Komend seizoen wil ik mijzelf en het team nog verder ontwikkelen en ik heb er vertrouwen in dat dat hier in Zwolle gaat lukken."

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden