Afbeelding

Blomenkamp van Coolen-Alterno naar Regio Zwolle Volleybal

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Regio Zwolle Volleybal heeft de eerste versterking voor het komende seizoen binnen. Na het contracteren van coach Wilfried Groothuis is libero Rosita Blomenkamp de eerste nieuwkomer in de selectie van de Zwolse eredivisionist. Verder is de club er in geslaagd om Iris Reinders, Kelly van de Haar en Maureen van der Woude langer aan zich te binden. De drie dames beginnen na de zomer aan hun tweede seizoen in de eredivisie.

De 26-jarige Blomenkamp komt over van het Apeldoornse Coolen-Alterno, waarmee zij in 2014 landskampioen werd en waar zij al samenwerkte met Wilfried Groothuis. “Ik ben erg verheugd om volgend seizoen bij Regio Zwolle Volleybal te spelen”, reageert Blomenkamp. “Vorig seizoen heb ik ook meegetraind met Zwolle, maar de tijd was toen nog niet rijp. Ik heb bij Alterno al in een vroeg stadium aangegeven dat dit mijn laatste seizoen werd en dat ik op zoek was naar een nieuw avontuur. Bij Zwolle heb ik dat nieuwe avontuur gevonden. Zwolle is een team in opbouw en er is een mooie basis gelegd door coach Redbad Strikwerda. Ik wil graag helpen verder bouwen aan dit ambitieuze team. Regio Zwolle biedt prima faciliteiten en speelt en traint in één van de mooiste accommodaties van Nederland. Ook Wilfried is geen onbekende voor mij. Hij is een trainer die goed bij mij en mijn speelstijl past.”

Met het aantrekken van libero Blomenkamp en het aanblijven van de passer-loopsters Iris Reinders (22) en Kelly van de Haar (20) en middenspeelster Maureen van der Woude (16) staan er nu vier speelsters op papier voor het seizoen 2017-2018. De zestienjarige Van der Woude laat weten zeer content te zijn met haar contractverlenging. “Ik ben heel blij dat ik in Zwolle mag blijven spelen. Komend seizoen wil ik mijzelf en het team nog verder ontwikkelen en ik heb er vertrouwen in dat dat hier in Zwolle gaat lukken."

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02