Herman van den Belt kijkt toe tijdens de vierde wedstrijd (in Zwolle).
Herman van den Belt kijkt toe tijdens de vierde wedstrijd (in Zwolle). Mark de Rooij

Landstede Basketbal moet titel wederom aan Donar laten

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Landstede Basketbal heeft voor het tweede jaar op rij de finale van de strijd om de landstitel verloren van Donar. De Zwolse ploeg was in zijn geheel niet opgewassen tegen de titelverdediger uit Groningen, die in de vijfde wedstrijd het beslissende vierde punt binnen haalde.

Het kampioenschap werd door Donar overtuigend veroverd. In een tot de nok toe uitverkochte Martini Plaza (4350 toeschouwers) was het vanavond met 85-55 te sterk voor Landstede, dat in elk van de vier kwarten tekort kwam (20-14, 19-13, 24-12, 22-16). Voor de vierde keer in de eindstrijd droop Landstede af met een dikke nederlaag.

De ploeg van trainer Herman van den Belt begon nog wel goed en pakte een 9-11 voorsprong, maar mocht daar niet lang van genieten. Donar schakelde een tandje bij, draaide de stand om naar 16-11 en nam in de loop van de wedstrijd steeds verder afstand.

Na de pauze wist Landstede aanvankelijk de achterstand van tien punten te consolideren, maar na een 14-0 run van de thuisploeg was alle spanning uit het duel verdwenen. Clayton Vette was de enige die overeind bleef, met 21 punten. Het gat naar Jonathan Tiller, 8 punten, was groot. De aanjager en aanvoerder kon zijn ploeg in deze wedstrijd wederom niet op sleeptouw nemen. Derek Jeter en Chase Fieler tekende voor respectievelijk 22 en 21 punten bij Groningen.

Na de eerste twee nederlagen in deze 'best of seven' verraste Landstede nog met een overwinning in Groningen (74-79). In de laatste tweede duels stelde Donar met overmacht orde op zaken.

Uitslagen finale:

Donar - Landstede Basketbal 80-45

Landstede Basketbal - Donar 51-96

Donar - Landstede Basketbal 74-79

Landstede Basketbal - Donar 48-76

Donar - Landstede Basketbal 85-55

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 22 uur geleden