Inschrijving tiende Stadshagenrun opent zondag

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De inschrijving voor de tiende (jubileum)editie van de EP:StadshagenRun, die zaterdag 21 oktober op het programma staat, start zondag 11 juni om 9.00 uur via www.epstadshagenrun.nl.

Nelleke Beimers, voorzitter van de organisatie van de EP:StadshagenRun: "Dit jaar organiseren we de tiende editie van de StadshagenRun. We zijn klein begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een evenement dat staat als een huis en elk jaar meer dan 2.000 lopers en loopsters veel plezier verschaft." Beimers vertelt verder dat speciaal voor deze jubileumeditie Zwolse middelbare scholieren met elkaar de SNS ScholierenRun gaan lopen. Naast deze extra loop is de 10 kilometer dit jaar voor het eerst gesplitst voor wedstrijdlopers en recreatieve lopers, om zo iedereen een kans te geven. Voor een extra feestelijk tintje ontvangen alle deelnemers aan de EP:StadshagenRun een presentje, wordt langs het parcours extra muziek gemaakt en is een speciaal jubileumshirt in de maak.

Afstanden voor iedereen
Het parcours van de EP:StadshagenRun is geschikt voor iedereen - van jong tot oud - met de verschillende afstanden: de Run2Day 5 kilometer, de Loods038 10 kilometer (recreanten en wedstrijdlopers), de Partou Kids Run, de Topfit G-Run (beide 800 meter) en de JuniorenRun (1.600 meter). Nieuw dit jaar is de SNS SchollierenRun van 5 kilometer.

Kevin Diender van SNS: "Vanuit SNS Stadshagen sponsoren wij graag de ScholierenRun. We vinden het belangrijk dat jongeren in deze leeftijdscategorie in beweging zijn. Hardlopen doe je voor jezelf, maar door mee te doen aan bijvoorbeeld de EP:StadshagenRun kun je elkaar motiveren en stimuleren. Samen lopen is leuker en gemakkelijker!" Inschrijven voor alle afstanden kan tot 30 september 18.00 uur of tot de limiet is bereikt. Het parcours leidt langs het Twistvlietpark, het Zwarte Water en door het groene hart van Stadshagen in Zwolle.

Goede doelen

Van elke inschrijving van de EP:StadshagenRun gaat 1 euro naar het Jeugdsportfonds. Daarnaast heeft de organisatie ook dit jaar twee lokale initiatieven uitgekozen die na afloop een cheque in ontvangst mogen nemen: Hospice Zwolle en Voedselbank Zwolle. Bij het inschrijven kunnen deelnemers zelf ook nog een donatie doen voor één van de drie goede doelen. De organisatie van de EP:StadshagenRun draait volledig op vrijwilligers (meer dan honderd), dus al het geld dat overblijft wordt verdeeld onder de goede doelen. In 2016 werd een fantastisch bedrag van 5.750 euro bij elkaar gelopen voor Jeugdsportfonds Zwolle en De Bres, inloophuis voor Zwolle.

Bram van Polen op de schouders van de trouwe supporters.
Nog een keer alles en allemaal voor Bram van Polen Sport 14 uur geleden
Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 18 uur geleden
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18