Jongensteam De IJsselhof naar NK Schoolvoetbal!
Jongensteam De IJsselhof naar NK Schoolvoetbal! Hans Smit

Jongensteam De IJsselhof naar NK Schoolvoetbal!

· leestijd 1 minuut Sport

De jongens van groep 6 van IKC De IJsselhof zijn erin geslaagd om de finale te bereiken van de Nederlandse Kampioenschappen Schoolvoetbal! Dit is voor De IJsselhof heel bijzonder omdat dit, in de hele historie van deze school, nog nooit eerder is gelukt. Woensdag 21 juni vertrekt een dubbeldekker met spelers en supporters naar Zeist.

Team De IJsselhof onverslagen!
Het grote succes van De IJsselhof begon met de wedstrijden in de wijk Zwolle-Zuid. Daar bleek al dat de school over een sterke ploeg beschikt, want een wedstrijd werd gelijkgespeeld en de rest gewonnen. De volgende wedstrijden vonden plaats in het PEC-stadion. Ook dat leverde geen problemen op: alle wedstrijden werden gewonnen. Vervolgens gingen de jongens naar Vaassen voor het districtskampioenschap. Ook deze wedstrijden bleven ze ongeslagen. Daarna werd er in Lichtenvoorde gevoetbald tegen andere kampioenen om het regionale kampioenschap. Weer werden de wedstrijden allemaal gewonnen; de finale op die dag zelfs met 8 -2! Eén van de spelers uit het team: “We hebben van een hele sterke tegenstander gewonnen in Lichtenvoorde, wat waren we zenuwachtig!”.

Met een dubbeldekker naar het Nederlands Kampioenschap
Nu mogen de jongens naar de grote afsluiting, het kampioenschap van Nederland. De jongens -en hun ouders en leerkracht!- zijn er al weken vol van. “Onze school heeft nog nooit eerder de finale bereikt!” en “We horen nu bij de zes beste teams van heel Nederland!” aldus de spelers van het jongensteam. Woensdag 21 juni staat er een grote dubbeldekker voor De IJsselhof, die de spelers en supporters naar Zeist zal brengen.
Coaches Chris Zijda en Martijn Mellema: 'Voor ons zijn deze tien toppers al ware kampioenen! Maar we gaan er alles aan doen om hoger te eindigen dan de zesde plek!'

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30