Afbeelding

Dahlman eerste nieuwe Amerikaan voor Landstede Basketbal

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Landstede Basketbal is er in geslaagd om de Amerikaan Noah Dahlman te contracteren. De 28-jarige power forward/center is de eerste buitenlandse speler in de Zwolse selectie voor het seizoen 2017-2018.

“Noah is een ‘oude’ bekende. Hij heeft altijd gespeeld voor een bevriende coach van ons”, vertelt Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen, die content is met de komst van de 2.02 meter lange Amerikaan.

Dahlman speelde college basketball voor Wofford in Minnesota. Nadat hij afgestudeerd was op Wofford tekende Dahlman in 2011 een contract bij MZT Skopje in Macedonië. Vervolgens kwam hij uit voor BKP Banská Bystrica (Slowakije), Balkan Botevgrad (Bulgarije), Lietkabelis (Litouwen), Dinamo Boekarest (Roemenië) en KB Peja (Kosovo).

“Noah heeft altijd in Balkan-landen gespeeld en wilde graag eens een keer wat anders. Hij volgt ons al jaren, weet hoe we spelen en kent de club een beetje”, aldus Van Bergen, die de statistieken van Dahlman simpel kan opdreunen. “Hij schiet door de jaren heen ruim zestig procent tweepunters en pakt gemiddeld ruim acht rebounds per wedstrijd.”

Van Bergen betitelt de 28-jarige Amerikaan als een prima verdediger en een goede rebounder. “Hij is niet voor niets defensive player of the year geweest in Bulgarije. Daarnaast is hij uitgeroepen tot forward en center of the year in Macedonië en Bulgarije”, stelt de manager van Landstede Basketbal, die Dahlman regelmatig heeft zien spelen. “Wij hebben altijd contact gehouden. Het is fijn dat op deze manier dingen bij elkaar komen. Noah is een zeer ervaren speler op een goed niveau en bovendien een prettig mens. En het allerbelangrijkste is dat hij kwaliteit inbrengt.”