Afbeelding

'Swols' duo zevende op WK synchroonzwemmen

Sport

ZWOLLE - Joselien en Natasja van Schuppen van Swol 1894 zijn als zevende geëindigd op de WK synchroonzwemmen in Boedapest. Het was de eerste en de laatste keer dat de zussen samen zwommen op een WK. Joselien houdt het voor gezien.

Tien jaren hebben de zussen samen gezwommen. Afgelopen week kwam er een eind aan een prachtige synchroonzwemcarrière. Althans wat het samen zwemmen betreft.

De zusjes Van Schuppen namen het op tegen achttien andere duetten in de leeftijdscategorie 25-29. Nadat iedereen gezwommen had stond Swol 1894 achtste. De blijdschap was groot toen het team een plek steeg dankzij een strafpunt bij de concurrent. Het vrije duet werd uitmuntend gezwommen waardoor de zevende plek werd behouden. Natasja werd in de technische soli 30-39 elfde en daar was ze erg blij mee.

Crowdfunding

In de weken voor het WK werd er druk gezocht naar sponsoren en donateurs. Na een stuk in de krant en een reportage op TV begon de actie te lopen. Een groot deel van het geld wat nodig was om aan het WK deel te nemen is hiermee opgehaald. De zussen waren erg verrast door de mensen en bedrijven die doneerden. Ze zijn hen erg dankbaar.

Toekomst

De aankomende maanden staan in het teken van herstel en blessurepreventie. Bij Joselien gaat dit proces een half jaar tot een jaar duren. Natasja zal naar haar herstelperiode het nieuwe seizoen gaan starten met een nieuwe duetpartner.

De uitvoeringen zijn te zien op www.synchroonzwemmen.eu.