FC Ulu Spor-IJhorst (Kerim Tasdan)
FC Ulu Spor-IJhorst (Kerim Tasdan) Foto: Pedro Sluiter Foto 2017 Pedro Sluiter

Ulu Spor kan alleen van zichzelf verliezen

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - De wedstrijd tussen FC Ulu Spor en IJhorst, die beide hun eerste zes wedstrijden wonnen, is slechts een papieren topper. De Zwolse ploeg toont zich op het Hoge Laar de enige, echte kandidaat voor de titel in de vijfde klasse A noord.

Het staat 4-0, Ulu Spor heeft de teugels laten vieren en geeft achterin best veel ruimte weg. Maar zelfs als verschillende spelers van IJhorst van dichtbij mogen aanleggen voor een schot, krijgen ze de bal er niet in. Tien minuten voor het einde komt de eretreffer er dan toch en Erik Wielink heeft een minuut later zelfs een tweede op zijn schoen. Het is een spaarzame opleving van IJhorst, dat verder helemaal weg wordt getikt door het gretige en makkelijk spelende Ulu Spor. Murat Arslan, de assistent-trainer die bij gebrek aan spelers invalt, bepaalt met een schitterende vrije trap de eindstand op 5-1. De eerste vier doelpunten, waarvan twee in de eerste helft, komen van Mehmet Dede, Melih Senturk (twee) en Fikret Akin.

Ulu Spot heeft een doelsaldo van 42-4 na zeven wedstrijden. Dat deze klasse weinig voorstelt, bleek al uit de monsteruitslagen die Ulu Spor boekte, maar dat zelfs de grootste concurrent zo onder de voet wordt gelopen, is een teken aan de wand. Een teken dat Ulu Spor dit seizoen eigenlijk maar één serieuze tegenstander heeft en dat is de ploeg zelf. "Wij hebben een korter lontje dan tegenstanders. Dat is zo. Maar ik voorzie geen problemen. Als iedereen voor elkaar blijft knokken en wij blijven deze eenheid houden dan verwacht ik geen verrassingen. Dan verwacht ik dat wij de winterstop zonder puntverlies ingaan en dat we kampioen worden", zegt trainer Kamil Tasdan, die zijn ploeg het slechts in één wedstrijd moeilijk zag hebben. "DVSV uit. Die vingen ons op rond de zestien. Als je dan niet snel scoort, wordt het moeilijk. Het stond daar tot de 84ste minuut 0-0."

Voorzitter Erman Schuurman is ook verrast over de weinige tegenstand. "We kunnen alleen van onszelf verliezen", stelt de preses en oud-speler in de rust.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen gisteren
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 apr, 17:02
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 apr, 15:16