Afbeelding

Vijfde editie Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal in WRZV-hallen op 28 en 29 december

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Zwolse voetballiefhebbers tussen de tien en achttien jaar kunnen tussen Kerst en Oud en Nieuw hun sportieve ei weer kwijt in de WRZV-hallen tijdens de vijfde editie van het Zwolse Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal.

De vorige edities van het Zwols Jeugdkampioenschap waren een groot succes met ruim zeshonderd deelnemers. Verwacht wordt dan ook dat er dit jaar weer veel deelnemers en toeschouwers zijn. Koen Tip van SportService Zwolle, dat het toernooi samen met de WRZV organiseert, ziet ook dit jaar weer veel animo. "Het enthousiasme waarmee Zwolle het Jeugdkampioenschap heeft omarmd is ongekend, en datzelfde enthousiasme gaat ervoor zorgen dat het dit lustrumjaar weer een groot succes wordt.”

Volgens Tip is de kerstvakantie de ideale tijd voor een zaalvoetbaltoernooi. "De jongeren zijn vrij van voetbal en school en hebben zin om lekker een balletje te trappen met een groep vrienden of vriendinnen. Aangezien we volop in het winterseizoen zitten, is voetballen in de zaal, naast dat het heel erg leuk is, ook wel zo prettig.”

Op donderdag 28 december spelen de teams in leeftijdscategorieën 10 – 12 jaar en 17 – 18 jaar tegen elkaar. Op vrijdag 29 december geldt dit voor de leeftijdscategorieën 13 – 14 jaar en 15 – 16 jaar. In elke leeftijdscategorie kunnen er twintig teams meedoen, dus jongeren die het leuk vinden om te komen zaalvoetballen moeten snel zijn met inschrijven. De wedstrijden worden gespeeld in vijftallen, inclusief keeper. De teams bestaan maximaal uit acht spelers.

Ook Freddy Eikelboom, voorzitter van de WRZV-zaalvoetbalvereniging kijkt uit naar het toernooi: “Zaalvoetbal is de afgelopen jaren erg populair geworden, daarom heeft WRZV nu een eigen zaalvoetbalacademie voor jongeren van 10 tot 15 jaar. Voor de jeugd van 16 t/m 18 jaar is er de ‘WRZV Futsal League’ hier strijden teams wekelijks tegen elkaar in competitieverband. Zo hopen wij bij WRZV ervoor te zorgen dat het zaalvoetbal een nog prominentere plek krijgt voor jongeren uit Zwolle en omgeving."

Wil jij ook meedoen aan het Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal? Stel dan snel een team samen en schrijf je in via de website van SportService Zwolle.

Afbeelding

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.