Afbeelding

Tien Zwolse voetbalclubs op Jo van Marle-toernooi in Theater van de Sport

Sport

ZWOLLE - Aan het Jo van Marle-toernooi doen dit jaar tien Zwolse verenigingen mee. Het traditionele zaalvoetbaltoernooi is op 27 en 28 december in het Landstede Sportcentrum.

Na jaren in de WRZV-hallen werd het toernooi vorig jaar voor het eerst in het Theater van de Sport gehouden en dat beviel zowel de organisatie als de deelnemers goed. In de WRZV-hallen vond de eerste editie plaats van de IJssel Cup, een regionaal toernooi dat gewonnen werd door Dieze West.

Berkum zegevierde voor de zoveelste keer op het Jo van Marle-toernooi en gaat dit jaar voor titelprolongatie. Het krijgt concurrentie van WVF, HTC, Ulu Spor, ZAC, Zwolsche Boys, CSV’28, Be Quick 28, SVI en SV Zwolle.

"We hopen weer op een spraakmakend toernooi met veel voetbaltalent en met vooral een heel gezellige sfeer. Het Jo van Marle Zaalvoetbaltoernooi kan bogen op een jarenlange traditie die nog steeds wordt voortgezet", meldt de organisatie in een persbericht.

IJssel Cup

Op donderdag 28 en vrijdag 29 december staat in de WRZV-hallen de IJsselcup op het programma. Naast titelverdediger Dieze West doen uit Zwolle Wijthmen, HFC Storica en WVF mee. Verder zijn 's-Heerenbroek, KHC, DOS Kampen, MSC, ESC, SEH, 't Harde, VSCO '61, Hattem en Hatto Heim van de partij. Het toernooi wordt gecombineerd met het Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal. Overdag komen de voetballers van tien tot en met achttien jaar in actie, 's avonds is het de beurt aan de mannen.