Afbeelding

‘De Strijd om de IJssel gaat beginnen’

· leestijd 1 minuut Sport

De WRZV zaalvoetbalvereniging heeft voor donderdag 28 en vrijdag 29 december de strijd om de IJssel in de WRZV-hallen georganiseerd.

De IJssel cup kent een grote traditie en na een succesvolle start vorig jaar staat het toernooi ook dit jaar weer als eindejaarstoetje op de agenda. Dieze West won de vorige editie, die in een spannende finale KHC uit Kampen wist te verslaan. WRZV won de kleine finale na winst op VSCO’61. Het toernooi is bestemd voor veldvoetbalverenigingen die gelegen zijn rondom de IJssel. Deze editie is qua aantal deelnemers groter dan vorig jaar en kan rekenen op een nog sterker deelnemersveld. Nieuwkomers zijn DOS Kampen, SEH, vv Heerde, s.v. ’t Harde, DSV’61, MSC-Amslod Meppel en de oud-profs van PEC Zwolle.

“Deze editie verwacht ik met dit sterke deelnemersveld een hoge amusementswaarde voor het publiek. Ook oud PEC Zwolle is erbij en dat is zeker leuk voor het publiek. Met spelers als Wiljan Pluim, Arne Slot, Tom IJzerman, Henk van Steeg, Adi Draganovic, Dennis van de Wal, Jakko Slot, Lodewijk de Vries en Mike Willems kunnen ze zomaar eens hoge ogen gaan gooien. Ook van WVF, KHC, MSC en de teams uit de Veluwe verwacht ik veel, omdat die veel zaalvoetballers herbergen en wellicht dat VSW of Wijthmen ons kunnen verrassen. Ik zie er in ieder geval naar uit”, aldus WRZV-voorzitter Freddy Eikelboom.

De poulewedstrijden staan geprogrammeerd op donderdag 28 december. Op vrijdag 29 december worden de laatste poulewedstrijden en vervolgens de kwartfinales gespeeld. Er hebben zich zeventien verenigingen ingeschreven. Uiteraard zijn, net als vorig jaar, ook weer vv Dieze West (titelverdediger), vv WVF, VSW Windesheim, vv Wijthmen, KHC Kampen, ’s-Heerenbroek, Hatto Heim, vv Hattem en VSCO’61 weer van de partij.

Voor de nummers één tot en met drie zijn er geldprijzen. De winnaar van het toernooi ontvangt de wisselbeker en er ligt een cheque klaar van duizend euro. Wethouder van Sport René de Heer, gemeenteraadslid Thom van Campen en medeoprichter van de Zwolse Courant Beker (voorloper Jo van Marle toernooi) Freek Schutten overhandigen de prijzen. Zowel op donderdag 28 als vrijdag 29 december is er een gezellige afsluiting met live muziek van de Zwolse zangers Wesley Wolters en Jordy van Vilsteren.

Iedereen is welkom om de wedstrijden te bezoeken. De wedstrijden beginnen vanaf 18.30 uur en de toegangsprijs per speelavond is 2 euro per persoon. Jeugd tot en met vijftien jaar kan gratis naar binnen.