Afbeelding
Rainer Fröhlich

Berkum voor districtsbeker naar SKV in Wageningen

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Berkum speelt, als de winterse omstandigheden niet opnieuw dwars zitten, op dinsdag in de strijd om de oostelijke districtsbeker derdeklasser SKV in Wageningen, een vrijwel geheel onbekende tegenstander.

SKV komt uit in de zaterdagse derde Klasse A van het District Oost, waarin de Wageningers vorig jaar als vijfde eindigden. Dit seizoen draait de ploeg van trainer Kevin van Veen nog niet super want op dit moment bivakkeert SKV in de lage middenmoot op de negende plaats, met 16 punten uit 13 duels.

SKV verloor de laatste twee wedstrijden vóór de winterstop, maar kwam in januari goed uit de startblokken door directe concurrent Zelos met 4-1 te kloppen. Daarna ging de Wageningse equipe echter met 2-0 onderuit bij De Treffers, dat nu gedeeld eerste staat in deze klasse. In de eerste bekerronde won SKV na strafschoppen bij OVC ’85 en daarna werd het tweede van DCS met 0-2 uit het bekertoernooi gemikt.

Geen problemen in eerste ronden

Berkum startte na de winterstop met verlies tegen de amateurs van Ajax, maar won daarna de laatste twee competitiewedstrijden. Eind januari won de ploeg van trainer Arno Hoekstra met 1-2 bij CSV Apeldoorn en een week later was Berkum met 4-1 te sterk voor Excelsior ’31. Afgelopen zaterdag werd het inhaalduel bij NSC Nijkerk afgelast, waardoor de Zwollenaren nu op een zevende plaats in de Hoofdklasse B staan. In de eerste twee ronden van het bekertoernooi kende Berkum weinig problemen. Eerst werd Hellendoorn met 4-0 aan de kant gezet en eind november wonnen de Zwollenaren met 0-3 bij Wijhe ’92.

Gebrand

Berkum is er op gebrand dit seizoen verder in het bekertoernooi te komen dan vorig jaar, toen de ploeg op eigen terrein werd geëlimineerd door derdeklasser VSCO ’61. Dat pijnlijke verlies in een zo succesvol seizoen, waarin Berkum kampioen van de 1e Klasse D werd, zorgde voor het nodige chagrijn bij de Zwollenaren dus de ploeg zal nu moeten knokken voor een beter resultaat. De bekerwedstrijd SKV-Berkum wordt dinsdagavond gespeeld op Sportpark De Zoom aan de Zoomweg 4 in Wageningen, waar scheidsrechter Richard Makkinga uit Wierden om 20.00 uur af laat trappen.

Berkum is als enige Zwolse ploeg nog actief in de districtsbeker.

Afbeelding
'Zwolle deelt vakanties' wil iedereen een keer op vakantie laten gaan Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Toeristenbelasting in Zwolle met 25 procent gestegen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Raad van State: 'Tijdelijk afzien van handhaving PAS-melders mag, mits goed gemotiveerd' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Zangers gezocht voor Die Fledermaus.nu Algemeen 23 uur geleden