Afbeelding
Pedro Sluiter (archief)

Van Leeuwen van SportService Zwolle naar PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Jeroen van Leeuwen verruilt medio augustus 2018 zijn directeursfunctie bij SportService Zwolle voor de functie van Algemeen Manager binnen het directieteam van PEC Zwolle.

Na vijftien jaren actief te zijn geweest bij SportService Zwolle maakt Jeroen van Leeuwen (35) zijn overstap naar PEC Zwolle. Van Leeuwen is de afgelopen dertien jaar doorgegroeid naar zijn huidige functie als directeur-bestuurder van de stichting. De functie van directeur-bestuurder vervulde hij sinds oktober 2014.

Onder de leiding van Van Leeuwen is SportService Zwolle verder gegroeid naar een organisatie die op het gebied van sport en bewegen een belangrijke functie vervult in de stad. Van Leeuwen heeft met name in een tijd van een nieuw sportbeleid, het Actieplan Sport en Bewegen, de (maatschappelijke) waarde en kracht van sport gepositioneerd in de stad. SportService Zwolle staat inmiddels bekend om haar verbinding met sportverenigingen, het onderwijs en andere organisaties.

Trots op sportstad Zwolle

Van Leeuwen kijkt enthousiast terug op zijn loopbaan bij SportService Zwolle: "Na vijftien jaar actief te zijn in de breedtesport is dit een prachtige uitdaging bij PEC Zwolle. Desalniettemin ben ik vele mensen dankbaar voor de mogelijkheden die ik heb gekregen binnen SportService Zwolle. Ik ben trots op het feit dat ik een rol heb mogen vervullen om Zwolle, mijn geboortestad, verder te ontwikkelen op het gebied van sport en bewegen. Zwolle is in mijn ogen écht gegroeid op het gebied van breedtesport en topsport, en daar mag sportminnend Zwolle best trots op zijn."

Ambassadeur

Raad van Toezicht-voorzitter Bert Bunnik geeft aan dat er afscheid genomen gaat worden van de directeur, maar dat SportService Zwolle in de stad een ambassadeur rijker is. "Jeroen heeft zijn steentje bijgedragen aan de plek van sport en bewegen in Zwolle en het is fijn dat hij als ambassadeur van de sport in Zwolle actief blijft."

Adriaan Visser, voorzitter van PEC Zwolle: "Met de komst van Jeroen zijn wij zeer te spreken. Het is belangrijk dat het gelukt is deze positie op goede en adequate wijze in te vullen. Jeroen is immers geen onbekende van de club en krijgt onder andere veiligheid, supporterszaken en facilitair in zijn portefeuille. Ook wordt hij toegevoegd aan het directieteam van de club."