Afbeelding

Bekervoetbal Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – De Zwolse tweedeklassers SVI en WVF hebben ondanks prima overwinningen in de groepsfase van de districtsbeker oost maar een klein kansje om de knockout-fase te bereiken.

Twan Zuidmeer en Faisel El Atiaoui, met twee goals, schoten SVI naar de winst op mede-tweedeklasser Heerde. SVI moet hopen op een slippertje van KHC tegen Heerde in de laatste wedstrijd. Zelf speelt het nog tegen OWIOS. Het eerste duel tussen SVI en eersteklasser KHC was in 1-1 geëindigd.

WVF boekte een 1-4 zege over derdeklasser VSCO '61 en moet in de laatste wedstrijd tegen CVVO een verschil van zeven doelpunten op Go Ahead Kampen goedmaken. 'Kowet' haalde met 10-0 uit tegen CVVO.

Be Quick ‘28 speelde 3-3 tegen FC Meppel nadat het in de eerste wedstrijd TONEGO met 4-0 opzij had gezet. Sander Aarten schoot Be Quick in de slotfase naar 3-3. Om door te gaan moet Be Quick zaterdag in eigen huis winnen van eersteklasser d'Olde Veste '54.

ZAC staat er prima voor na twee zeges en heeft aan een gelijkspel genoeg om door te gaan. Dat geldt ook voor SV Zwolle na de 1-0 winst op Twello. Berkum 2 won voor de tweede keer en gaat met Oene uitmaken wie de knockout-fase bereikt.

Uitslagen Zwolse clubs

FC Meppel-Be Quick '28 3-3, VSCO '61-WVF 1-4, Heerde-SVI 0-3, ZAC-Zwart Wit '63 3-2, CSV '28-Avereest 3-2, SVVN-Zwolsche Boys 3-2, Wijthmen-SC Rijssen 2-0, Oene-HTC 6-4, SV Zwolle-SV Twello 1-0, FC Ulu Spor-Vilsteren 0-0. Vierhouten '82-Dieze West afgelast.