Afbeelding

'Weer veel animo voor jeugdkampioenschap zaalvoetbal'

Sport

ZWOLLE - Voor de zesde maal staat dit jaar het Zwols jeugdkampioenschap zaalvoetbal op het programma, tussen Kerst en Oud&Nieuw in de WRZV-hallen. Een samenwerking tussen de WRZV-zaalvoetbalvereniging en SportService Zwolle.

De vorige edities van het Zwols jeugdkampioenschap waren een groot succes met ruim zeshonderd jongeren. “Wij zien het toernooi ieder jaar weer groter worden, ook dit jaar is er weer veel animo voor", weet Koen Tip van SportService. Op donderdag 27 december spelen de teams in leeftijdscategorieën 10-12 jaar en 17-18 jaar tegen elkaar. Op vrijdag 28 december geldt dit voor de leeftijdscategorieën 13–14 jaar en 15–16 jaar. Van elke leeftijdscategorie kunnen er twintig teams meedoen, dus snel inschrijven is verstandig. De teams bestaan uit vijf spelers, inclusief keeper. De selectie mag maximaal acht spelers tellen.

Freddy Eikelboom van de WRZV: "Zaalvoetbal is de afgelopen jaren erg populair geworden, daarom heeft de WRZV nu een eigen zaalvoetbalacademie voor jongeren van 10 tot 15 jaar. Daarnaast is er voor jeugd van 16 tot en met 18 jaar de ‘WRZV Futsal League’, waarin wekelijks wordt gespeeld in competitieverband. Zo hopen wij ervoor te zorgen dat zaalvoetbal een nog prominentere plek krijgt voor jongeren uit Zwolle en omgeving."

Wil jij ook meedoen aan het Zwols jeugdkampioenschap zaalvoetbal? Inschrijven kan via de website van SportService Zwolle of klik hier.