Sarah van Emst (toernooi Kampen)
Sarah van Emst (toernooi Kampen) Tennekes (archief)

Tennistalent Van Emst wederom derde in WJC

Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Sarah van Emst is net als vorig jaar als derde geëindigd op de WJC Masters, waar de beste jeugdspelers van Nederland het tegen elkaar opnemen. Daar is de Zwolse 'wel blij' mee.

Dankzij halve finales op twee toernooien van het Winter Jeugd Circuit plaatste het tennistalent zich voor het Masters-weekeinde bij de meisjes tot en met veertien jaar. De beste acht spelers per categorie kwamen daar in actie. Net als op de twee voorgaande toernooien zat Sophie Schouten de Zwolse dwars. Waar ze eerder nog dichtbij kwam, moest Van Emst zaterdag met 6-2, 6-1 buigen in het Tulip Tenniscenter te Hilversum. "Het lukte telkens maar niet. Zij sloeg alles en ik kon mijn eigen spel niet spelen. Zij speelde heel goed en aanvallend", aldus Van Emst. Van Jade Groen en Laurel Polman won de pas veertien jaar geworden Van Emst overtuigend. De strijd om plaats drie was een stuk spannender. Van Emst versloeg Charlotte Haas zondag met 4-6, 7-5, 6-3.

Voor Van Emst, begonnen bij TC '91 Stadshagen, was het de derde keer dat ze meedeed bij de meisjes tot en met veertien jaar. Volgend jaar gaat ze naar de leeftijdscategorie -16. Van Emst kijkt tevreden terug op haar tennisjaar. Naar eigen zeggen heeft ze vooral stappen gezet met haar forehand en speelt ze nu met meer variatie.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02