Afbeelding

Landstede Basketbal swingend de feestdagen in

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - Na de simpele winst op Aris (82-54) kijkt Landstede Basketbal coach Herman van den Belt alweer vooruit. Want na een korte winterstop wachten op 6 en 8 januari alweer de duels tegen concurrenten Leiden en Den Bosch. “Rust roest. Maar het is wel even tijd voor een break met familie en vrienden."

Van den Belt kan met een tevreden gemoed aan de kerstkalkoen. Een fraaie koppositie en een team waar nog veel perspectief in zit. “De keuze om spelers als Sherron Dorsey-Walker, Franko House en Noah Dahlman opnieuw vast te leggen is een goede geweest. Dat Kaza Kajami-Keane en Kevin Bleeker het puzzeltje compleet maken is een toegevoegde waarde. We spelen tactisch en technisch iets anders dan de afgelopen seizoenen, vooral ook simpeler. Dat pakt prima uit. Iedereen voelt zich prettig in zijn rol.” Van den Belt is maar zelden te betrappen op drieste uitspraken maar spreekt hardop uit dat de koploper gaat voor de titel. Hij baseert zijn uitspraak op wat hij ziet. ”We delen de bal, de mindset is goed en kunnen goed anticiperen als het minder loopt in een wedstijd.”

Dat is niet noodzakelijk in het laatste duel van 2018. De ongelijke strijd tegen Aris is een uitgelezen potje om lekker het jaar mee af te sluiten. Keane heeft twintig minuten speeltijd nodig om veertien punten te produceren. Daarnaast gooien Franko House, Noah Dahlman en ook Olaf Schaftenaar in de dubbele cijfers. Freek Vos, Bart van Schaik en Jerome Oude Aarninkof pakken hun minuten en scores mee.

De bezoekers zijn blij dat ze niet echt worden geslacht en krijgen het publiek zelfs even op de banken als oud-Landstede speler Graig Osaikhwuwuomwan overtuigend dunkt. Het welgemeende applaus is er na afloop van de ruim zevenhonderd fans. De minivakantie staat voor de deur. Sherron Dorsey-Walker ontbrak al door familieomstandigheden. Dahlman en Keane gaan even uitrusten in Dublin en Zwitserland en House blijft lekker met zijn gezinnetje in Zwolle. Wordt vervolgd op 6 januari 2019.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45