Afbeelding

Vrouwen PEC Zwolle op zoek naar nieuwe trainer

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Naast de aanstelling van Jaap Stam was er meer nieuws op het trainersfront bij PEC Zwolle, dat na dit seizoen afscheid neemt van Wim van der Wal als trainer van het vrouwenteam.

Wellicht dat Van der Wal (52) in een andere rol verder gaat bij PEC. De Raaltenaar is ook werkzaam bij de KNVB. PEC en Van der Wal hebben de intentie om de samenwerking voort te zetten. "We gaan kijken naar mijn werkzaamheden bij de KNVB en ik wil nog graag aanhoren wat PEC te bieden heeft. Kijken hoe we het maximale eruit kunnen halen voor alle partijen."

Van der Wal is bezig aan zijn tweede seizoen in het Mac3Park stadion, waar hij het stokje overnam van Sebastiaan Borgardijn. Vorig seizoen eindigde PEC knap gedeeld derde, nadat het in de seizoenen daarvoor steevast onderin bivakkeerde. PEC draait dit seizoen iets minder goed, maar is nog volop in de race om de kampioenspoule (bovenste vijf) te bereiken.

Boost vrouwenvoetbal

Volgens Arjan Jansen van Regio Zwolle United, waar PEC vrouwen onderdeel van uitmaakt, heeft Van der Wal het vrouwenvoetbal bij PEC, samen met assistent Joran Pot en keeperstrainer Eser Elmali, een boost gegeven. "Het behalen van de kampioenspoule vorig jaar en de uiteindelijk gedeelde derde plaats zijn daar voorbeelden van, maar ook jonge talenten die vanuit Beloften PEC Zwolle Vrouwen zijn doorgestroomd horen daarbij.”

Intensief

Van der Wal is door de KNVB voor twee seizoenen gedetacheerd in Zwolle. Hij was fulltime in dienst als 'talent performance coach' bij de KNVB voordat hij PEC aan de slag ging. "Dat kon ik niet meer blijven doen." Tijdens zijn werk bij PEC geeft hij nog cursussen voor de KNVB, aan trainers en docenten in opleiding. "Dat is een zesdaagse werkweek en dat is wel intensief."