Afbeelding

Komst Lennart Thy zorgt voor meer concurrentie in voorhoede PEC Zwolle

Sport

ZWOLLE - PEC Zwolle kan in de eerste wedstrijd na de winterstop beschikken over Lennart Thy. De 26-jarige spits tekent een contract voor anderhalf jaar en voegde zich tijdens het trainingskamp al bij de selectie. Na de komst van Pelle Clement, is Thy de tweede winterse versterking voor de club.

De Duitser heeft een verleden bij onder andere Werder Bremen, FC St. Pauli en VVV-Venlo. Voor de Limburgers speelde hij vorig seizoen 34 officiële wedstrijden, waarin hij acht keer het net wist te vinden en zes assists in huis had. Tot vorige maand stond Thy onder contract bij het Turkse Erzurumspor, waar hij zijn contract liet ontbinden.

Sinds vorige week zaterdag traint de aanvaller al mee met de Blauwvingers. Ook maakte hij zijn opwachting in de oefenduels met 1. FC Nürnberg en Bayer 04 Leverkusen. Zijn officiële presentatie liet echter tot maandag op zich wachten, aangezien Thy nog niet was vrijgegeven door de Turkse voetbalbond.

Technisch directeur Gerard Nijkamp: "Met Lennart halen we een ervaren speler binnenboord. Hij heeft 345 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam en kent dan ook het klappen van de zweep. Tevens maakte hij in onze gesprekken en eerste trainingsmomenten een ontzettend gretige indruk en verbreden we met zijn komst de mogelijkheden en concurrentie in de voorhoede."

Afbeelding
Kerst Pop-Up winkel Van Waarde opent 12 oktober haar deuren in Zwolse binnenstad Algemeen gisteren
Afbeelding
Selectie Djopzz VC Zwolle Topvolleybal krijgt ervaren versterking Sport 29 sep., 15:00
Afbeelding
Jubilerend Natuur en Milieu Overijssel lanceert digitale campagne Algemeen 29 sep., 14:14