Afbeelding

Mooie uitdagingen lonken voor Landstede Basketbal

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - De mannen van Landstede Basketbal kwamen afgelopen week twee keer in actie. Donderdag werd ten koste van Basketbal Academie Limburg (BAL) de halve finale van de bekerstrijd gehaald (79-60). Zaterdagavond werd Donar in Martiniplaza verslagen met 56-78. "Een prima week dus", constateert quard Mike Schilder.

De Zwollenaren hoeven zich donderdag in eigen huis tegen BAL uit Weert nauwelijks in te spannen. In het uitduel werd al een riante basis gelegd om door te bekeren. De return na de eclatante 59-103 zege vormt een verplicht nummer waar vooral speelruimte is weggelegd voor spelers die normaal gesproken van de bank komen. In de halve eindstrijd komt Landstede uit tegen Dutch Windmills.

Als de Zwollenaren door bekeren treft Landstede in de finale op 31 maart Leiden of Donar, zaterdag in Martiniplaza tegenstander van Landstede in de competitie. Een mooie testcase dus. Het wordt misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen voor de Zwollenaren.

Na een vroege voorsprong voor Donar neemt Landstede snel het initiatief en loopt uit naar 15-27 in het eerste kwart. Dankzij vooral een ijzersterke verdediging kunnen de Groningers niet aanklampen en bepaalt nieuweling Kayel Locke de ruststand op 25-48.

In het derde kwart komt Donar even op stoom. Na een run van tien punten wordt het 50-62. Landstede pakt het snel weer op dankzij uitblinkers Sherron Dorsey-Walker en Kaza Kajami-Keane die, na een sterk laatste kwart van Landstede, met een ringloze driepunter de eindstand op 56-78 bepaalt.

"Zij hadden zoveel balverlies (achttien turnovers, HB) en dat was gewoon onze verdienste", aldus Schilder, die beseft dat er mooie uitdagingen lonken. “Zowel in de competitie als de bekerstrijd. Mochten we de finale halen, dan zijn we niet alleen finalist maar ook nog eens echt kanshebber. In de play-offs is er eveneens veel mogelijk. Vooral als we het niveau en de teamspirit van vandaag vasthouden.”

Afbeelding
 Kaza Kajami-Keane in de bekerwedstrijd
Afbeelding
Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45