Finish Thorbeckelaan
Finish Thorbeckelaan

10 mijl Zwolle-Zuid

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid heeft in negen jaar tijd een vaste plek veroverd, in het voorjaar, op de hardloopkalenders. Op zaterdag 13 april is de negende editie van de sfeervolle loop.

Het evenement biedt voor alle lopers een uitdaging en is daarmee geliefd bij verschillende doelgroepen: van jong tot oud en van wedstrijdlopers tot recreanten. Het nieuwe parcours van vorig jaar is een succes gebleken, maar de organisatie heeft goed geluisterd naar de feedback van de deelnemers en heeft een paar zaken aangepast.

Vanzelfsprekend blijven de routes hetzelfde als vorig jaar, die zijn heel positief ontvangen. Wel wordt de ‘gekke lus’ aan het einde van de IJsseldijk uit het parcours van de 10 Engelse Mijlen gehaald. Daarnaast is er één locatie voor de start en voor de finish, in tegenstelling tot andere jaren waar er een aparte start- en finishplek was. Tevens worden de routes nog beter aangeduid op verzoek van de deelnemers en worden er vlaggen met kilometeraanduiding geplaatst.

Sfeer en gezelligheid
Iedereen weet dat muziek je vleugels kan geven. Daarom wordt de DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid omlijst door muziek. Om de lopers te ondersteunen tijdens hun sportieve prestatie worden zij op een aantal plekken langs de routes vermaakt door dj's en een band. Aan sfeer en gezelligheid geen gebrek tijdens dit mooie evenement.

Vrijwilligers
Ook dit evenement is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. En het blijkt ieder jaar weer lastig om voldoende mensen te werven, die willen helpen bij de uitvoering op de dag zelf. Naast de inzet van de professionals van Traffic Support is ook een groot aantal vrijwilligers nodig voor het afzetten en vrijhouden van het parcours. Een essentiële taak bij een evenement als deze die door de woonwijk Zwolle-Zuid loopt.

Voor elk wat wils
De kracht van de DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid zit hem in de diversiteit van de routes. Zo is er een KidsRun voor de kinderen van de basisschool. Er is een Tienerloop voor de sportieve jeugd met een afstand van 5 kilometer. En natuurlijk zijn er de afstanden 5 Engelse Mijl en 10 Engelse Mijl. De laatste drie afstanden zijn allemaal gecertificeerd door de Atletiekunie en daarmee niet alleen interessant voor de recreanten, maar ook voor de wedstrijdlopers. De KidsRun vindt plaats nabij het start/finishgebied bij SIO aan de Troelstralaan in Zwolle-Zuid. De Tienerloop, de 5EM en de 10EM starten ook bij SIO en lopen door het prachtige buitengebied van Zwolle-Zuid.

Inschrijven of aanmelden als vrijwilliger kan op www.10mijlvanzwollezuid.nl.

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 10 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 11 uur geleden