Afbeelding

Schoten 'vallen' nu wel bij winnend Landstede Basketbal

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Een week na de verloren bekerfinale beleeft Landstede Basketbal een heerlijke avond in het Theater van de Sport. Regerend landskampioen Donar wordt voor de vierde keer dit seizoen verslagen en alsof dat nog niet genoeg, breekt Landstede ook de honderd-grens.

Donar laat als eerste de bal door het netje vallen, een driepunter, maar dat is gelijk de laatste keer dat het op voorsprong komt. Landstede wint met 101-96, mede dankzij 16 (van de 28 pogingen) driepunters.

Na een 28-22 tussenstand neemt Landstede in het tweede kwart een voorsprong van maximaal dertien punten, maar als de ploegen gaan rusten, staat het 53-50.

Heel spannend wordt het in de derde periode en bijna komt Donar op voorsprong. Op 57-57 gooit Sherron Dorsey-Walker echter een drietje erin -de Amerikaan raakt zes van de negen driepunters- en dat is de aanzet van weer een sterke periode van The Hammers. Als Landstede aan het begin van de laatste periode twee bommetjes laat vallen, is het gat geslagen (80-66).

Vanaf de vrije worplijn mag Dorsey-Walker de honderd-grens breken. Hij mist de eerste poging, maar laat het publiek vervolgens juichen. Het brengt het totaal van Dorsey-Walker op 33 punten, een evenaring van zijn persoonlijke topscore in Nederland. Kaza Kajami-Keane wordt verkozen tot man van de wedstrijd dankzij 22 punten, zeven assists en acht rebounds.

Zo is het een prima week geworden voor Landstede, dat donderdag met 92-57 van Den Helder Suns won. Een knap herstel van de manschappen van Herman van den Belt na drie nederlagen op rij.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding