Afbeelding

Zwolse Grachtenrace razendsnel vol

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De populariteit van de Volvo Zwolse Grachtenrace, dit jaar op zaterdag 22 juni, is enorm. Slechts zeven minuten na de opening was de inschrijving voor de elfde editie vol met zeshonderd deelnemers.

De start en finish van de populaire sloeproeirace zijn ook dit jaar weer bij Brasserie Hofvlietvilla, waar de deelnemers vanuit het hele land op sfeervolle wijze worden ontvangen.

De roeiers, verdeeld over zeventig teams, roeien een race van ruim vijftien kilometer. “De deelnemers roeien in totaal drie rondes door de grachten en op het Zwarte Water. Het keerpunt bevindt zich iets na de Mastenbroekerbrug, vlakbij Stadshagen”, vertelt mede-organisator Josje Waagmeester. “Zeker de grachten maken de race extra spannend, want vanwege de vele bochten komt er extra tactiek én kracht bij kijken!”

De herenrace start om 10.45 uur en de vrouwen starten om 13.15 uur onder de Rodetorenbrug tussen het Rodetorenplein en Hofvlietvilla. De prijsuitreiking vindt daar om 18.00 uur plaats.

Populair

Het jaarlijkse sportevenement is enorm populair bij zowel de roeiers als toeschouwers. “Al binnen zeven minuten was de inschrijving vol. Dat geeft echt een kick en maakt dat we ook dit jaar weer extra ons best gaan doen om de race zo goed mogelijk te laten verlopen”, zegt Waagmeester. “Dat zegt wat over de bekendheid van de race door de Zwolse binnenstad en op het open water, maar ook over de prachtige locatie van de start en finish. Hofvlietvilla is een toplocatie met open uitzicht op het water.”

Sportief én gezellig evenement

Net als vorig jaar – tijdens de jubileumeditie – zorgt DJ Etienne voor de muzikale noot. Iedereen is van harte welkom om de roeiers vanaf de kant aan te moedigen. “We kijken terug op een zeer feestelijke jubileumeditie, maar ook dit jaar maken we er weer een feest van voor de roeiers en alle toeschouwers.”

Via de Facebookpagina van de Zwolse Grachtenrace worden deelnemers en bezoekers in de aanloop naar het evenement op de hoogte gehouden.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02