Afbeelding
Willem Sjoer

60 Jaar Schermvereniging Valiant

· leestijd 1 minuut Sport

Zwolle – Op zaterdag 21 september viert schermvereniging Valiant (Zwolle/’t Harde) haar 60-jarig bestaan met een schermtoernooi in Sporthal Het Anker, Voorsterweg 36, 8042 AD Zwolle (Westenholte).

Programma:

Van 10:00 uur- 13:00 uur organiseert SV-Valiant een Degen-invitatietoernooi voor de noordelijke schermverenigingen en SV Vorwärts (uit Nordhorn). Acht equipes van elk 4 degenschermers strijden tegen elkaar om de eerste plaats.

Van 14:00 – 16:30 uur schermen de jeugdleden het eigen Clubkampioenschap Floret. Dit kampioenschap wordt geschermd met een geheel nieuwe (elektrische) uitrusting en materiaal, dankzij een royale subsidie van Het Hervormd Weeshuis uit Zwolle.

Tijdens het middaggedeelte is er tevens ruimte voor scherm-demonstraties op sabel, degen en floret, is er een reünie van oud-leden en worden er ook clinics gegeven voor belangstellenden.

Kortom een sportieve dag voor jong en oud, voor iedereen die eens wat meer van de schermsport wil weten of ondervinden en …..ook zeer geschikt voor diegenen die niet van winkelen houden. De toegang is gratis!

Zelf schermen

Ter promotie van de schermsport en om jeugd meer aan het bewegen te krijgen verzorgt Valiant ook op scholen schermlessen. Maar het is natuurlijk een sport geschikt voor jong en oud. Bij veel mensen is het echter een onbekende sport. Daarom kunnen geïnteresseerden een gratis clinic volgen. Op die manier kunnen ze vrijblijvend een keer kennis maken met de schermsport.

Ook bij een eventueel lidmaatschap kan het eerste jaar een complete uitrusting: wapen, masker en vest geleend worden. Trainen/schermen bij Valiant kan op dinsdagavond in Zwolle en vrijdagavond in ’t Harde.

Zie onze website: www.sv-valiant.nl .

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 17 uur geleden