Vlnr: Malestein
Vlnr: Malestein

Oranje Zwart door met trainers Klappe en Riem

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Kampenaar Coen Klappe en Zwollenaar Pascal Riem blijven ook volgend seizoen de selectie van korfbalvereniging Oranje Zwart in Zwolle trainen en coachen.

Oranje Zwart beleeft het beste seizoen in recente tijden. Het verloor afgelopen zaterdag weliswaar met 18-10 van Noordenveld en maakte daardoor een pas op de plaats in de titelstrijd van 2B, maar dat de Zwolse vereniging bovenin meedraait in de tweede klasse is een ongekende luxe in vergelijking met de afgelopen, magere jaren. Met nog drie duels te gaan en een achterstand van drie punten is de eerste plaats overigens nog helemaal niet uit beeld.

"Het is mooi om te zien dat dit trainersduo het naar zijn zin heeft en dat de groep een enorme positieve ontwikkeling doormaakt. Als vereniging zijn we enorm blij dat wij dit nieuws zo vroeg in het seizoen al naar buiten kunnen brengen. Dat betekent dat het goed zit tussen beide partijen en de focus op de toekomst ligt, en dat geeft rust", zegt Harry Dreuning, voorzitter Technische Zaken bij Oranje Zwart.

Klappe en Riem zijn dit seizoen aan hun avontuur begonnen bij Oranje Zwart en zullen de ingeslagen weg volgend seizoen voortzetten. "De groep heeft dit seizoen grote stappen gezet in de verandering van het spel, daar zijn we al verder mee dan we vooraf hadden verwacht. Dat is een groot compliment naar alle spelers, want zij moeten het uiteindelijk in het veld laten zien", aldus Klappe.

Het trainersduo krijgt ondersteuning vanuit de versterkte commissie Technische Zaken van de korfbalclub. Dreuning: "Als familieclub willen we niet alleen presteren op de korte termijn, maar ook bouwen aan succes op de lange termijn." Mede daarom is gekozen om de commissie uit te breiden met Jacqueline Malestein, een verenigingsmens pur sang en met Wanda Veld, oud-eerste speler en als kind bij Oranje Zwart begonnen met korfbal.

Zwolse clubs voorzien

Afgelopen week maakte die andere Zwolse korfbalclub, ckv Sparta, bekend door te gaan met Henco Pullen als trainer. Pullen speelde vroeger bij Oranje Zwart en gaat bij Sparta na de zomer zijn vijfde seizoen in.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 28 mei, 08:27