ZLTB
ZLTB

Toernooiloze tenniszomer dreigt door coronabeperkingen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

TENNIS
Tennis heeft als niet-contactsport relatief snel weer het nodige perspectief gekregen, maar het is de vraag of toernooien deze zomer mogelijk zijn. Veel gaat afhangen van het antwoord op de vraag of de terrassen en kantines op de tennisparken open mogen. Het doorgaan van de altijd drukbezette open toernooien van ZLTB, TV PAF en TC ‘91 Stadshagen is in ieder geval hoogst onzeker.

De Peperbus Open (ZLTB), de PAF Open en de Stadshagen Open (TC ‘91). Het is een bekend rijtje voor de tennissers uit Zwolle en omgeving, die normaal gesproken vanaf eind juni drie weken achtereen toernooien kunnen spelen in de provinciehoofdstad. Dat staat ondanks een versoepeling van de coronamaatregelen allemaal op de tocht, alsmede het doorgaan van de Zwolse Tennis Kampioenschappen (10-16 augustus).

Sinds 29 april is het de jeugd weer toegestaan om te sporten en vanaf 11 mei mogen volwassenen weer de tennisbaan op, uiteraard met de 1,5 meter afstand. Alleen dubbelen mag nog niet, tenzij een duo uit hetzelfde gezin komt. Hoe het zit met toernooien is nog niet duidelijk, maar de verenigingen hopen dat er snel kan worden besloten de reeks in zijn geheel op te schuiven. “Begin juli gaat hem niet worden, maar ik hoop dat we de toernooien kunnen verschuiven en niet hoeven annuleren. Daar gaan we met elkaar voor”, zegt Jasja Scholtens, voorzitter van ZLTB. De drie clubs trekken hierin samen op.

Veel gaat afhangen van de besluiten die in aanloop naar 1 juni worden genomen. “Als het de komende week goed gaat met fase twee, worden vanaf 1 juni misschien ook dubbels toegestaan. En hopelijk mogen de terrassen en kantines toch open vanaf 1 juni ”, zegt Cor-Jan Bruggeman, voorzitter van TV PAF. De horecaterrassen mogen open vanaf 1 juni, maar in eerste instantie geldt dat nog niet voor kantines en terrassen op sportparken. “In de laatste week van mei neemt de KNLTB daar een besluit over. Hopelijk kunnen we aansluiten bij de maatregelen voor de horeca”, zegt Bruggeman.

“Als de kantine niet open kan, in een aangepaste vorm uiteraard, dan heeft het niet genoeg toegevoegde waarde om een toernooi te houden”, vindt Bruggeman. “Wij verwachten eigenlijk, ook omdat er door NOC*NSF is gezegd dat er niet gesport kan worden in wedstrijdverband tot 1 september, dat alle tennistoernooien eruit worden gegooid.” Dit zou betekenen dat ook de Zwolse Tennis Kampioenschappen dit jaar niet doorgaan. Tot dusverre zijn alle toernooien tot 14 juni geannuleerd.

“We bekijken het van week tot week”, zegt Jasja Scholtens, voorzitter van ZLTB. “Ik hoop natuurlijk dat we de kantines op een gegeven moment open mogen gooien. De kantine-inkomsten vormen een groot deel van de omzet dus dat is belangrijk. Maar aan de andere kant: als het niet kan, dan kan het niet. Het moet allemaal wel veilig en gezond zijn.”

Het padeltoernooi bij TVZ 750 gaat zondag van start.
Tweede Zalsman Padel Open toernooi bij TVZ 750 Sport 24 mei, 16:31
Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 24 mei, 16:00
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 24 mei, 14:29