HC Zwolle vs HC Helmond. Matthijs Verhoef.
HC Zwolle vs HC Helmond. Matthijs Verhoef. Pedro Sluiter

Volle buit voor HC Zwolle in eerste thuisduels

Sport

(door Harry Bouwhuis)

HOCKEY

In de eerste thuisduels van het seizoen pakken de topteams van HC Zwolle de volle buit tegen HC Helmond. In het tweeluik winnen de vrouwen met 3-0. De mannen zijn daarna met 4-2 te sterk voor de Brabanders.

Mannencoach Alex Mulder was vooral opgelucht na afloop. “Als je de eerste wedstrijd verliest is het mooi om daarna direct te winnen. We waren goed bij de les.” Toch was het beslist geen ’walk over’ voor de Zwollenaren. In de eerste helft deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Jeremy Bourgonje zorgde wel voor de 1-0 bij rust. In het derde kwart was opnieuw Bourgonje goed voor de 2-0 . Uit twee strafcorners kwam Helmond nog terug tot 2-2. Joost Boersma en wederom Bourgonje bepaalden de uitslag op 4-2. Mulder. “Met deze driepunter zijn we heel blij.”

Na de 3-0 zege van de vrouwen is de formatie van Tim de Vries met Breda en Gooische nog zonder puntverlies. De Vries: “zoiets heet dus een pikstart. We zijn er content mee. Wij waren dominanter en konden vandaag ook de meeste aanspraak op de zege maken, al waren er ook mindere momenten. Logisch ook met zo’n jonge groep.” De Zwolse vrouwen namen na een half uur een 1-0 voorsprong door Sophie Locht. Na rust werd de marge vergroot door goals van Mette Borkent en Elian van der Griendt. Zondag gaan de dames op bezoek bij Push.

 Zwolle-captain Matthijs Verhoef
HC Zwolle vs HC Helmond. Matthijs Verhoef.
HC Zwolle vs HC Helmond. Matthijs Verhoef.
HC Zwolle vs HC Helmond. Matthijs Verhoef.