Voetbalvereniging Zwolsche Boys op sportpark Jo van Marle.
Voetbalvereniging Zwolsche Boys op sportpark Jo van Marle. Foto: Pedro Sluiter

Zwolsche Boys heeft primeur van eerste gemengd seniorenteam in Zwolle

Sport

AMATEURVOETBAL

Een gemengd team van Zwolsche Boys, bestaande uit jonge mannen en vrouwen van een studentenvereniging, speelde zaterdag haar eerste wedstrijd. Een 0-33 nederlaag tegen Nunspeet 7 mocht de pret niet drukken. 

De totstandkoming van het allereerste gemengd seniorenvoetbalteam in Zwolle is een uitvloeisel van een introductiedag van studentenvereniging Waltertje, verbonden aan de opleiding Journalistiek op Windesheim. Na deze kennismakingsdag voor nieuwe studenten op het sportpark Jo van Marle was een groepje zo enthousiast dat zij besloten zich met een eigen team bij Zwolsche Boys in te schrijven. 

Zwolsche Boys 8 MV speelt in de zesde klasse met mannenteams als WVF, 15, WVF 13, Go Ahead Kampen 8 en Hattem 4. Na een 0-33 nederlaag in de openingswedstrijd tegen Nunspeet 7, dat haar eerste wedstrijd al met 21-0 had gewonnen, speelt de formatie zaterdag een uitwedstrijd tegen DOS Kampen 10.  

Zwolsche Boys richt zich sinds kort volledig op het seniorenvoetbal en heeft met deze gemengde formatie erbij acht seniorenteams. De club heet nieuwe studenten(teams) van harte welkom. 

Een aantal jaren geleden was het wel met jeugd begonnen, maar dat kwam nooit helemaal goed van de grond. De samenwerking met ZAC op het gebied van vrouwen/meisjesvoetbal is ook gestopt. Die teams zitten nu allemaal onder de paraplu van de grote buurman.