PEC Zwolle en Feyenoord staan stil bij het overlijden van Gaston Sporre.
PEC Zwolle en Feyenoord staan stil bij het overlijden van Gaston Sporre. Pedro Sluiter

PEC Zwolle staat stil bij overlijden Gaston Sporre

Sport

PEC Zwolle stond zondag voorafgaand aan het duel tegen Feyenoord stil bij het overlijden van Gaston Sporre (76), erevoorzitter van de club. Er was een indrukwekkende minuut stilte en spelers droegen rouwbanden.

Sporre was van 1989 tot 1998 voorzitter aan het toenmalige FC Zwolle. Na de redding van de club gaf hij als ervaren organisatieadviseur negen jaren leiding aan de verdere ontwikkeling van de club. In de jaren na zijn vertrek als voorzitter bleef hij een trouw ambassadeur en prominent boegbeeld van de club.

Betrokken

Naast zijn rol als voetbalbestuurder, was Gaston ook in het bedrijfsleven actief. Zo was hij onder meer jarenlang directievoorzitter van Achmea Zorg, voorzitter van de Kamer van Koophandel afdeling Zwolle en vervulde hij vele maatschappelijke functies. “PEC Zwolle zal Gaston Sporre met groot respect blijven herinneren als een betrokken en deskundig bestuurder, een buitengewoon aimabele en toegankelijke man en, samen met zijn echtgenote Nelly, een trouw supporter van de club”, zo liet de club in een verklaring weten.

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 18 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 23 uur geleden