Jan Bijkerk, de nieuwe Sparta hoofdtrainer.
Jan Bijkerk, de nieuwe Sparta hoofdtrainer. Foto: Eigen foto

Jan Bijkerk nieuwe hoofdtrainer Sparta Zwolle

Sport

KORFBAL - Jan Bijkerk is de nieuwe hoofdtrainer van korfbalhoofdklasser Sparta Zwolle. De oefenmeester uit Zuidwolde volgt het interim-duo Remkes Pullen en Remco Jacobs op. Bijkerk is nu nog actief bij ZKC’19 in zijn woonplaats.

Sparta voorzitter Peter van Gulik, tijdelijk verantwoordelijk voor technische zaken rondom de selectie: “Na een rommelig verlopen seizoen hebben we gezocht naar een trainer die aansluit bij de vraag vanuit de selectie en werkt vanuit het wij-gevoel. In de gesprekken kwam hij sterk over en wist hij snel aansluiting te vinden bij de spelersgroep.”

Bijkerk kijkt met plezier vooruit op zijn trainerschap in Zwolle: “ik ben benieuwd wat ik kan bereiken met Sparta Zwolle. De club en de selectie komen goed op mij over en ik denk dat we weer kunnen bouwen aan een team.”
Van Gulik blikt juist even terug: “Remkes en Remco hebben het stokje overgenomen en als club zijn we ze daar dankbaar voor. Zij hadden geen makkelijke taak, direct na hun start lag de competitie stil door corona en op het moment dat het team de draai weer te pakken had was het verkorte seizoen al voorbij. Op het veld krijgen zij en het team de gelegenheid om het seizoen weer glans te geven en te zorgen voor handhaving.”