PEC Zwolle wil zo snel mogelijk teugkeren naar de Eredivisie.
PEC Zwolle wil zo snel mogelijk teugkeren naar de Eredivisie. (Foto: Pedro Sluiter)

PEC Zwolle gaat werken met algemeen en technisch directeur

Sport

PEC ZWOLLE - PEC Zwolle krijgt een tweekoppige directie, het Stichtingsbestuur krijgt een andere rol en de Raad van Commissarissen RvC) verdwijnt. Dat is de nieuwe organisatiestructuur, zoals de club die woensdag naar buiten bracht.

Na de degradatie naar de KKD is door de aandeelhouders en de RvC van de club afgelopen weken intensief geëvalueerd en overleg gevoerd over de (nabije) toekomst. De uitkomst hiervan is een nieuwe organisatiestructuur. Daarbij zijn de belangrijkste beslissingen een nieuwe rol voor het Stichtingsbestuur (met 5 zetels) die de rol van de RvC overneemt. De Raad houdt op te bestaan.
Verder wordt de directie straks benoemd door de aandeelhouders en komen er twee statutaire directeuren. Bestaande uit een algemeen directeur (niet-voetbalzaken) en een technisch directeur (voetbalzaken). Of de huidige directeur Marcel Boudesteyn op zijn post blijft en Mike Willems, nu nog technisch manager doorschuift naar de post van technisch directeur, is niet bekendgemaakt. PEC Zwolle was over één ding wel heel duidelijk: er wordt alles aangedaan om zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie.