PEC Zwolle start zaterdag de training, of er dan ook zoveel fans zijn, is de vraag.
PEC Zwolle start zaterdag de training, of er dan ook zoveel fans zijn, is de vraag. (Foto: Pedro Sluiter)

Eerste training en nieuwe oefenduels PEC Zwolle

Sport

PEC ZWOLLE - Zaterdag 25 juni om 11.30 uur begint PEC Zwolle met de eerste training van het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Dick Schreuder traint dan in het stadion en publiek is welkom. 

De fans kunnen dan ook de vier aanwinsten bewonderen: Bart van Hintum (FC Groningen), Lennart Thy (Sparta), Younes Taha El Idrissi (Jong Volendam) en Joey Tutuarima (Apollon Smyrnis). De jeugdspelers Daijiro Chirino, Jesse Vermaning en Thomas Beelen tekenden onlangs een contract en zijn er zaterdag ook bij. Verder werd duidelijk dat keeperstrainer Diederik Boer nog drie seizoenen blijft.

Ten opzichte van het eerder gepubliceerde oefenprogramma is een wedstrijd toegevoegd. Op dinsdag 12 juli vindt om 14.30 uur een oefenduel in Epe plaats tegen RKC Waalwijk.
PEC Zwolle speelt de eerste oefenwedstrijd definitief niet tegen Fortuna Düsseldorf, die ontmoeting stond gepland voor zondag 3 juli. Daarvoor is op zaterdag 2 juli in Dirkshorn een oefenduel tegen AZ voor in de plaats gekomen, aanvang 16.00 uur. Op zondag 7 augustus opent PEC Zwolle de competitie om 12.15 uur thuis tegen De Graafschap. Voor het oefen- en competitieprogramma, zie www.deswollenaer.nl.