Jimmy Kaparos (links) schudt handen met technisch directeur Marcel Boudesteyn.
Jimmy Kaparos (links) schudt handen met technisch directeur Marcel Boudesteyn. Foto: PEC Zwolle Media

Kaparos tekent contract bij PEC en de vrouwen hebben eindelijk een nieuwe trainer

Sport

PEC Zwolle - Verdedigende middenvelder Jimmy Kaparos is PEC Zwolle goed bevallen in de voorbereiding. De proefspeler, die eenmaal in de hoofdmacht speelde voor Schalke 04, tekende donderdag een contract voor twee seizoenen. De geboren Arnhemmer was transfervrij. Voor zijn tijd in Gelsenkirchen speelde Kaparos voor diverse jeugdelftallen van Schalke 04 en in de jeugd van VFB Stuttgart. 

In de zoektocht naar een nieuwe trainer is PEC Zwolle Vrouwen uitgekomen bij Olivier Amelink. De 29-jarige Enschedeër is de opvolger van de deze zomer naar FC Twente Vrouwen vertrokken Joran Pot. Ook Amelink tekent in Zwolle een contract voor twee seizoenen.

 Amelink heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een mooi cv opgebouwd. De Tukker was in het verleden achtereenvolgens actief als (jeugd)trainer bij VOGIDO, Jong FC Twente Vrouwen, ATC ’65 en DVS ’33. De afgelopen jaren was Amelink jeugdtrainer en voetbalcoördinator bij de gezamenlijke voetbalacademie van FC Twente en Heracles Almelo, en stond deze maand op het punt van beginnen bij de Prestige Football Academy, waar hij nu vroegtijdig vertrekt.

Oliver Amelink is blij met zijn aanstelling als nieuwe trainer van PEC Zwolle Vrouwen.