De Triathlon Zwolle wordt zaterdag weer gehouden.
De Triathlon Zwolle wordt zaterdag weer gehouden. Foto: Eigen foto

Triathlon Zwolle kent nieuwe onderdelen

· leestijd 1 minuut Sport

De 11e Triathlon Zwolle gaat zaterdagmorgen 24 september weer van start. Al elf jaar is Stadshagen de ‘gastheer’ van de triathlon, met start en finish bij het strandhuis Milligers.

De Zwolse triathlon kent diverse onderdelen met een start van deelnemers van de Vogellanden, de 1/8e en kwarttriathlon en nieuw dit jaar de 038-estafette. Er wordt deze editie ook een half uurtje eerder gestart dan voorgaande jaren. Om half 10 starten de atleten van de Vogellanden, om 10.00 is de eerste start van de 1/8e triathlon. In de middag staan de atleten aan de kwarttriathlon aan de start.

Geschiedenis schrijven

Triathlon Zwolle heeft dit jaar geluisterd naar de grote wens van een eigen startserie voor de estafettes. Daarbij strijden teams tegen elkaar. In voorgaande jaren was deze wedstrijd ‘verstopt’ in de 1/8e en kwart triathlon. Nu hebben de teams een eigen wedstrijd waarbij het winnende team dus geschiedenis kan schrijven door als eerste team de Zwolse triathlon te winnen. 

Er staan bijna veertig teams aan de start over een afstand van 1 kilometer zwemmen, zo’n 32 kilometer fietsen en ruim vijf kilometer hardlopen, een afstand van 38 kilometer in totaal. De 1/8e triathlon heeft de traditionele afstand van 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De kwarttriathlon kent de dubbele afstanden.

Het vernieuwde fietsparkoers van 2021 is gehandhaafd. De fietsers gaan vanuit Zwolle richting Hasselt over de dijk en dan een extra ronde via Mastenbroek. De kwart fietst een ronde, de kwart twee keer en de estafetteteams doen anderhalve ronde. Het hardlopen is dit jaar rondom de Milligerplas.

Wegen afgesloten

De wegen tussen Zwolle en Hasselt en vanaf Stadshagen naar Mastenbroek zijn afgesloten voor het verkeer. Om de veiligheid van de fietsers te garanderen is dit noodzakelijk. Wie dus vanuit Zwolle naar Hasselt wil moet omrijden.

Triathlon is een zeer publieksvriendelijke sport. Wie wil kijken naar de triathlon of kennis wil maken met de sport is van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Vanuit het centrale punt, strandhuis Milligers, zijn de wedstrijden prima te volgen. Net als overal op het parkoers, dus ook rondom het fietsparkoers of het looprondje.