Afbeelding
Foto Tennekes

Kerst in Oud Kampen vol beleving, sfeer en magie

Partnerbijdrages

(door Leo Polhuijs)
KAMPEN - Beleving, Sfeer en Magie. Deze trefwoorden zijn van toepassing op Kerst in Oud Kampen, dat op 9 en 10 december wordt gehouden in de historische binnenstad.

Thema’s dit jaar zijn winterlandschap, maritiem, armoede, romantiek en foute muziek. De acts worden neergezet door spelers van jeugdtheater Ventura, ondersteund door volwassenen. In totaal doen er zo’n achthonderd vrijwilligers mee.

De spelers van Ventura oefenen het hele jaar en leven sterk naar het evenement toe. Het jeugdtheater maakt kostuums en decors zelf. Het evenement is in de loop der jaren sterk gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot een trekpleister voor Kamoenaren en publiek uit de wijde regio. Er worden zo’n tachtigduizend bezoekers verwacht.

Verbazing
Jos Hogenbirk is zakelijk leider, Jan Liefting artistiek leider. “Wij willen dat bezoekers na afloop naar huis g_a_a_n met een gevoel van verbazing en verwondering. Het evenement borduurt voort op de traditie maar is zeker niet oubollig. Er komen steeds weer nieuwe programma onderdelen bij.”
Bezoekers komen onderweg een nostalgische kermis tegen, lopen langs zo’n honderd (podium) voorstellingen en genieten van optredens van koren. In een aantal buurten zorgen bewoners zelf voor sfeer en gezelligheid. Bijvoorbeeld het Keizerskwartier, waar een oud volkswijkje wordt nagebootst.

Het parcours is ongeveer 4,5 kilometer lang. Startpunten zijn bij de Stadsbrug en de Buitenhaven.

Kerst in Oud Kampen, zaterdag 9 december 16:00-21:00 uur, zondag 10 december 15:00-20:00 uur. Kinderen t/m 12 jaar gratis, vanaf 12 jaar 5 euro. Bij de ingangen staan kassa’s. Parkeren kan bij Wezenberg in IJsselmuiden vanwaar touringcars naar de binnenstad rijden.

Meer informatie: www.kerstinoudkampen.nl.

Afbeelding
Pluim 2023 Vrienden van de Stadskern Zwolle naar transformatie voormalig Provinciehuis Algemeen 22 feb, 16:31
Afbeelding
Legendarisch feest Lipgloss krijgt vrijdag 23 februari nieuwe editie in Hedon Algemeen 22 feb, 15:30
Afbeelding
Fraterhuis Academie over reclame in film Algemeen 22 feb, 14:06
Afbeelding
Betoverend, muzikaal avontuur over de rivier van beeldend multitalent Steef de Jong Algemeen 22 feb, 11:52
Afbeelding
Billy Boem club vanaf 15 april: Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt. Algemeen 22 feb, 10:16
Afbeelding
Het is bijna weer tijd voor eerste wielerklassieker van 2024: Salverda Bouw Ster van Zwolle aantrekkelijke opener van wielerseizoen Partnerbijdrages 22 feb, 08:40