Afbeelding

Puntjes op de i voor Kerst in Oud Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

De voorbereidingen voor de 17e editie van Kerst in Oud Kampen , dit jaar op zaterdag 17 en zondag 18 december naderen hun voltooiing. De organisatie meldt dat de programmering vrijwel rond is. De programmering is de afgelopen week op haar website www.kerstinoudkampen.nl
gepubliceerd.

Het grootste kerstevenement uit de regio dat jaarlijks bijna 100.00 bezoekers trekt, belooft weer zeer attractief te worden. Dit jaar zal er nog meer als voorgaande jaren met thema’s gewerkt worden waarin de bezoeker volledig ondergedompeld zal worden. Zo stapt de bezoeker vanaf de hoofdingang bij de stadsbrug achter het Stedelijk Museum direct in de filmwereld. Bekende figuren als ‘Laurel and Hardy’, Marilyn Monroe en andere bekende filmsterren wachten de bezoeker op met theatrale acts.

Het Van Heutzplein wordt omgetoverd in een nostalgische kermis met oude vergeten kermisacts. Op weg naar het altijd gezellige Keizerkwartier
wordt de bezoeker in de tijd teruggeworpen naar de Middeleeuwen. Compleet met middeleeuwse kroeg, bioscoop en oude ambachten.

Op weg naar de gezellige Buiten Hofstraat en Buiten Nieuwstraat, waar zeer uiteenlopende acts worden opgevoerd door bewoners en straattheaterspelers, loopt de bezoeker door de wereld van Harry Potter. Het gaat verder over het Buitenplein waar diverse prachtige acts worden opgevoerd door o.a. ‘Ventura’ en ‘Vuur en Vlam’. In de Buitenkerk treden diverse koren op en bij het naar buiten gaan nodigt het koor ‘Joyfull Sound’ de bezoeker uit om mee te zingen met lekker in het gehoor liggende nummers.

Even buiten het eenrichting parcours bruist het van niet te missen activiteiten in de Stadsgehoorzaal. Op Botermarkt en Plantage spelen de kinderen van organisator, Stichting Jeugdtheater Ventura, met hun musicalact de sterren van de hemel. Vergeet u vooral niet een bezoek te brengen aan levende standbeelden in de Gasthuisstraat en de act van Avontura in de Torenstraat.

Twee dagen genieten voor jong en oud. Let op, voor een deel van het parcours moet entree worden betaald. Slechts twee euro per persoon voor 12 jaar en ouder.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding