Afbeelding
Foto: Jasper Abels

Ruim 6.000 euro voor project De Mix Nederland in Zwolle

Algemeen

ZWOLLE – Het Cultuurfonds Nederland heeft in het vierde kwartaal van dit jaar voor 203.250 euro bijgedragen aan 37 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in Overijssel. Een daarvan is De Mix Nederland in Zwolle. Dit project van Stichting Beeldmix kan rekenen op 6.250 euro.

Deze stichting maakt samen met twaalf NS stations en twaalf Nederlandse museale instellingen de tentoonstellingsserie ‘De Mix Nederland’. Met Nederlandse topfotografie wordt de stilte van de musea en de dynamiek van de stations verbonden. Kunst wordt gebracht op een plek waar je het niet verwacht, waardoor een spontane ontmoeting tussen kunst en publiek en mensen onderling ontstaat. De tentoonstellingsserie trekt als een estafette door iedere provincie. 

Volgend jaar wordt in Zwolle gestart met het project ‘Vrijheid’ door fotograaf Jasper Abels uit Tubbergen en het fotoarchief van de Collectie Overijssel. Het project bestaat uit een foto-opdracht, publicatie en een duo-tentoonstelling op NS station Zwolle en in Museum Anno Zwolle. De opening vindt plaats op 19 april. Het Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland, in het Caribisch deel van het koninkrijk en in Suriname.

Gerard Meijeringh

Het padeltoernooi bij TVZ 750 gaat zondag van start.
Tweede Zalsman Padel Open toernooi bij TVZ 750 Sport 24 mei, 16:31
Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 24 mei, 16:00
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 24 mei, 14:29