Afbeelding
Foto: Aangeleverd

87 nieuwe sociale huurwoningen aan Zwartewaterallee

Algemeen

ZWOLLE - Plegt-Vos en SWZ hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst getekend. Door het transformeren van het kantoorpand aan de Zwartewaterallee in Holtenbroek (voormalig LTO-gebouw) naar woningen, komen er 87 appartementen voor de sociale verhuur bij en een algemene ruimte voor de Omega bewoners.

Zoals gebruikelijk woont er straks een mix van woningzoekenden in de appartementen. Denk aan alleenstaanden, jongeren, ouderen, statushouders (mensen met een verblijfsvergunning), starters op de woningmarkt (ouder dan 23 jaar) en mensen die begeleid wonen via Omega zorggroep.

Het ontwerp is van IKB-architecten. De appartementen worden gerealiseerd voor de sociale verhuur en zijn geschikt voor kleine huishoudens. Het wordt een duurzaam woongebouw met parkeerplaatsen op eigen terrein.

Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ: “Er is veel vraag naar energiezuinige, betaalbare woningen. We kunnen straks 87 huishoudens blij maken met een nieuwe, duurzame woning op deze centrale plek in Zwolle dichtbij het centrum.” Jauke Klein, Commercieel Directeur Plegt-Vos Oost: “Bij de bouw maken wij gebruik van onze Slimme Huizenfabriek. Onze houten prefab elementen zorgen voor snel, licht en biobased circulair bouwen, ook bij het transformeren en optoppen van dit bijzondere project.”

De bouw van de appartementen start in 2024. De verwachting is dat de appartementen in 2025 klaar zijn.

Kijk voor meer informatie over het project op www.swz.nl/zwartewaterallee.

Afbeelding

Gerard Meijeringh