ZWOLLE - Optreden Broken Brass tijdens het Stadsfestival op het Grote Kerkplein.
ZWOLLE - Optreden Broken Brass tijdens het Stadsfestival op het Grote Kerkplein. Foto: Pedro Sluiter Foto Zwolle

Zwolle geniet van Stadsfestival

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Zwolle heeft afgelopen weekend genoten van het Stadsfestival. Op zaterdag 2 en zondag 3 september verzorgde het festival de feestelijke opening van de Hanze 8-daagse. Dat leidde tot uitverkochte voorstellingen, volle pleinen en vrolijke gezichten. Woensdag 6 september vervolgt het Stadsfestival met het Hanze Familieplein: een gratis toegankelijk programma met voorstellingen en workshops voor kinderen van alle leeftijden.

Het Stadsfestival is een driedaags cultureel festival vol theater, muziek, dans en film verspreid over verschillende locaties in de binnenstad van Zwolle. Het festival is een unieke samenwerking tussen culturele organisaties Museum de Fundatie, Zwolse theaters, Hedon, Het Academiehuis, Stadkamer, ANNO Stadsmuseum Zwolle en het Fraterhuis.

Het festival werd zaterdagochtend 2 september onder luid applaus geopend met de premie`re van De Bremer Stadsmuzikanten. De eigen productie van het Stadsfestival, in samenwerking met Makershuis VAKTOR, werd met groot enthousiasme ontvangen door de Zwollenaren en trof meerdere keren een uitverkocht Grote Kerkplein aan. Niet alleen kaartkopers genoten van het muzikale familiespektakel, het reusachtige decor en de imposante toren trokken de aandacht van menig voorbijganger en cultuurliefhebber. Het Zwolse collectief van acteurs, muzikanten en dansers kan terugkijken op een succesvolle samenwerking. De Bremer Stadsmuzikanten speelde maar liefst zes keer en was exclusief te bezoeken op 2 en 3 september.

Het bleek de start van een aaneenschakeling van prachtige voorstellingen en acts. Een goed gevulde Schouwburg Odeon bood theater op ieder moment van de dag met onder andere Martijn Koning, House of Circus en Magic Tom & Yuri. De Blijmarkt en het Grote Kerkplein stroomden vol met bezoekers die genoten van dans- en straattheater. Beide avonden werden afgesloten met een druk bezocht en gratis toegankelijk muziek- en filmprogramma. Kortom: het zonnige weer trok Zwolle in grote getale naar de binnenstad voor de elfde editie van het Stadsfestival.

Bezoekers konden gedurende het festivalweekend al volop genieten van familievoorstellingen, met onder andere Steven Kaza`n en Kubus Kubus Kubus. Op woensdag 6 september staat het Grote Kerkplein echter volledig in het teken van de jongste festivalbezoeker. Een gevarieerd familieprogramma met workshops en voorstellingen biedt kinderen een ruimte om te kunnen spelen, dansen, luisteren, zingen, vertellen en leren. Van 10.00 tot 17.00 uur staat het Hanze Familieplein bol van activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Het volledige programma is gratis te bezoeken.

De dag wordt afgesloten met gratis concerten van Fakkelteit 2.0, ZWARTEWATER en Julia Sabate´. Het volledige programma van het Hanze Familieplein is te vinden op www.stadsfestival.nl/woensdag.

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Vierdaagse van de geestelijke begeleiding Algemeen 17 mei, 14:29
Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’ voor onder meer brancheopleidingen en deeltijdopleidingen.
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Algemeen 17 mei, 13:13
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 17 mei, 12:20