Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Stadsfestival zeer gezellig en goed bezocht

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De binnenstad van Zwolle stond afgelopen weekeinde in het teken van muziek, theater, beeldende kunst en dans. De tiende editie van het Stadsfestival lokte zo’n 20.000 mensen naar de binnenstad.

(door Gerard Meijeringh)

Het festival is een unieke samenwerking tussen de organisaties Zwolse Theaters, Museum de Fundatie, Hedon, Het Academiehuis, Stadskamer, Anno en Filmtheater Fraterhuis. Vorig jaar werd het evenement coronaproof georganiseerd, waarbij de nadruk lag op theatrale routes en voorstellingen waarbij de afstand van 1,5 meter kon worden gewaarborgd. Bij de tiende editie kon de organisatie weer een programma samenstellen zonder beperkingen. 

In 2019 keerde het evenement terug naar de binnenstad en stond het Grote Kerkplein vooral in het teken van de muziek. Dit keer werden ook de thema’s theater en poëzie aan het plein verbonden. “Dat werkte echt goed”, aldus producent Annemien Brugging. Er was veel belangstelling voor de optredens op het Grote Kerkplein. “Vrijdagavond hadden we gelijk een goede sfeer en een vol plein met de tributeband Stones Sessions.”
Het was een van de hoogtepunten van het Stadsfestival. Maar er waren er zoveel meer, zoals het familieplein in de Goudsteeg en de voorstelling Radman, die je relaxt kon bekijken uit het reuzenrad. Ook de theatrale route Het Graf van Feith over de Zwolse schrijver en burgemeester Rhijnvis Feith, waarbij je in 30 minuten werd meegenomen naar speciale plekken in de binnenstad, was zeker de moeite waard. Dat geldt ook voor straattheateract Magic White Horses op het Grote Kerkplein, waarbij de paarden in een choreagrafie door het publiek liepen en ineens uit het gareel sprongen. Eigenlijk was de tiende editie een aaneenschakeling van prachtige momenten. “Het was een geslaagde editie. Een positief gevoel overheerst. Alles mocht weer en alles was open. Dat wil je als organisatie”, aldus Brugging.

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’ voor onder meer brancheopleidingen en deeltijdopleidingen.
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Algemeen gisteren
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 17 mei, 12:20
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 17 mei, 09:30