Afbeelding
Foto: Aangeleverd

‘t Hoefijzer bestaat 50 jaar en houdt open dag

Algemeen

ZWOLLE - Manage ‘t Hoefijzer houdt zaterdag (16 september) een open dag met tal van activiteiten. Er zijn diverse demonstraties, spelletjes, schminken, knutselen, grabbelton, paardenshop en een verloting. Ook is er een infostand met informatie over rijden, vrijwilligerswerk, dagbesteding en stage bij ’t Hoefijzer.

’t Hoefijzer is een manege aan de Hollewandsweg 15-b in Zwolle. Ruiters met een aangeboren of niet-aangeboren fysieke, verstandelijke of psychische aandoening kunnen hier terecht.
Van een paar ruiters in 1973 is ‘t Hoefijzer gegroeid naar een manege waar ruim 240 ruiters van alle leeftijden uit Zwolle en wijde omgeving wekelijks komen paardrijden in een les die past bij hun rijniveau. Lessen worden gegeven in kleine groepen door een team van speciaal opgeleide instructrices die daarin worden bijgestaan door ruim 120 vrijwilligers en stagiaires en een vrijwillig bestuur. Er zijn lessen voor zelfstandig rijdende ruiters en er wordt gereden met extra begeleiding en/of speciale hulpmiddelen.

Tevens biedt ’t Hoefijzer onder deskundige begeleiding dagbesteding aan. De werkzaamheden zijn onder andere paarden verzorgen, stallen uitmesten, voeren en onderhoud van het gebouw en het terrein.

Coaching met paarden is ook mogelijk bij ’t Hoefijzer. Dit kan individueel of in groepsverband. Bijvoorbeeld als teambuilding
De inkomsten van ‘t Hoefijzer komen voornamelijk uit subsidies, giften, sponsors, en de kledinginzameling. Daardoor kan de manege de lesgelden laag houden en kan aangepast materiaal worden bekostigd dat een groot aantal ruiters nodig heeft om veilig te kunnen paardrijden.
 

Meer info via  www.thoefijzer.nl

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Vierdaagse van de geestelijke begeleiding Algemeen 17 mei, 14:29
Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’ voor onder meer brancheopleidingen en deeltijdopleidingen.
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Algemeen 17 mei, 13:13
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 17 mei, 12:20