Afbeelding
Foto: Eigen foto

‘t Hoefijzer behaalt keurmerk Paard en Welzijn

Algemeen

ZWOLLE - Stichting Paardrijden Gehandicapten ’t Hoefijzer heeft het keurmerk Paard en Welzijn gekregen. Na een inspectie is de situatie in de manege beoordeeld en na enkele aanpassingen voldoet ’t Hoefijzer aan alle criteria.

“Het Keurmerk Paard en Welzijn heeft een praktische systematiek om het paardenwelzijn op een bedrijf te beoordelen”, legt de stichting uit. “De keurmeesters kijken naar goede voeding, goede huisvesting, goede gezondheid en gepast gedrag. Ondanks alle coronamaatregelen hebben ook wij niet stilgezeten. We vinden het welzijn van de paarden heel belangrijk, hiermee zijn we al enkele jaren actief. We zorgen ervoor dat de paarden steeds vaker en langer buiten kunnen staan naast de lessen die ze lopen. We hebben een online werkwijze om de inzet van de paarden in de gaten te houden. Om de paarden tijdens het rijden niet te zwaar te belasten hebben we een maximum ruitergewicht ingevoerd. De instructrices voeren waar nodig het gesprek met de ruiter en/of verzorgers om het paardrijden toch mogelijk te houden.”

Trots

Stichting ’t Hoefijzer meldt trots te zijn op het behalen van dit keurmerk. “Het motiveert ons om te blijven zoeken naar verbeteringen. De paarden dragen op hun beurt bij aan het welzijn van mensen. Dit uiteraard door het paardrijden mogelijk te maken, maar ook met onze nieuwe dienstverlening, namelijk paardencoaching.” Wie hierover meer wil weten, kijkt op thoefijzer.nl/paardencoaching.