Afbeelding
Eigen foto

LEO Club Zwolle schenkt 2.500 euro aan 't Hoefijzer

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – De gehele opbrengst van het eerste Oktoberfest, georganiseerd door LEO Club Zwolle, gaat naar Stichting Paardrijden Gehandicapten ‘t Hoefijzer in Zwolle.

Tijdens het goed bezochte Leoktoberfest zijn vier verschillende bieren gepresenteerd die lokaal zijn gebrouwen. De koks van de Giftshop hadden de bijpassende hapjes gemaakt. Daarnaast werden meerdere vaatjes van het lokale bier bij opbod geveild.

Het goede doel voor deze avond was Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) ‘t Hoefijzer. ’t Hoefijzer biedt lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten en mensen met een psychische problemen de mogelijkheid om paard te rijden onder deskundige begeleiding. Dit gebeurt in een volledig aangepaste manege in Zwolle-Zuid aan de Hollewandsweg. Met dit bedrag van 2.500 euro krijgt de stichting de kans om een nieuw paard te kopen.

LEO Club Zwolle is een jonge serviceclub voor young professionals uit Zwolle en omgeving die als doel hebben service te bieden aan mensen, dieren en organisaties die dat nodig hebben. Dit doen ze door acties die geld opbrengen of door de handen uit de mouwen te steken om lokaal hulp te kunnen bieden. LEO's zijn de jongerentak van de grootste serviceclub ter wereld, Lions Club International, met wereldwijd 1,4 miljoen leden. LEO Club Zwolle telt nu acht leden en is altijd op zoek naar nieuwe leden.

Wie nieuwsgierig is naar de LEO Club Zwolle kan een keertje meedoen of de club sponsoren. Meer informatie is te vinden op www.leoclubzwolle.nl en de club staat uiteraard ook op Facebook en Instagram.