Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Peter Snijder benoemd tot erelid Zwolse Stroatklinkers

Algemeen

ZWOLLE – Peter Snijder (60) is benoemd tot erelid van De Zwolse Stroatklinkers. Het is een eerbetoon voor zijn inzet als Kapelmeester en muzikaal leider.

De Zwolse Stroatklinkers is 1 van de oudste dweilorkesten van Zwolle. Meer dan 30 jaar heeft Peter Snijder voor het orkest gestaan en om met veel geduld elke dinsdagavond het orkest de stukken in te studeren. 

Om gezondheidsredenen stopt hij als kapelmeester en met het muziek maken bij de Zwolse Stroatklinkers. Hij wil zijn energie en talenten inzetten voor zijn andere passie, de Egerländer muziek. 

Helemaal afscheid nemen willen en konden de Klinkers niet. Daarom heeft het orkest unaniem besloten om Peter Snijder te benoemen tot erelid van de vereniging. “Zo blijft Peter voor altijd, zei het in ruste, deel van het orkest”, aldus de Zwolse Stroatklinkers. 

Het betekent wel dat de kapel nu voor een uitdaging staat. Ze zijn nu dringend op zoek naar versterking van de bas (bariton)sectie en op zoek naar een nieuw muzikaal leider.

De Zwolse Stroatklinkers heeft een bezetting bestaande uit baritons, sousafoon, trombones, saxofoons, trompetten en slagwerk. Daarmee heeft de kapel een compleet eigen sound en door het uitgebreide en gevarieerde repertoire is de dweilorkest breed inzetbaar.

De kapel heeft een grote binding met Zwolle en Sassendonk (de carnavalsnaam van Zwolle). Dit uit zich onder andere in het jaarlijks muzikaal begeleiden van de carnavalsmis en in het feestje dat De Zwolse Stroatklinkers elk jaar op Rosen Montag in samenwerking met Lunchroom Blocks neerzetten in de Diezerstraat. Daarbij wordt traditioneel ook de Gouden Stroatklinker uitgereikt.

Gerard Meijeringh

Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen gisteren
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18